2 Illustratiebeeld.
BELGA Illustratiebeeld.

Wildpark van de Grotten van Han heropent donderdag

De bekende grotten blijven gesloten voor publiek

Het wildpark van de Grotten van Han is vanaf donderdag opnieuw geopend voor bezoekers. Het park kan meteen uitpakken met zes wolvenpups, die tijdens de lockdown werden geboren. De bekende grotten blijven nog even gesloten.

Nadat het park in Han-sur-Lesse door de coronacrisis de deuren moest sluiten, kunnen er vanaf donderdag opnieuw bezoekers langskomen. Er valt meteen heel wat nieuw leven te bewonderen. Zo is de poolwolvenfamilie uitgebreid met zes pups. Die werden eind april geboren en kwamen op 8 mei voor het eerst buiten. Begin maart zette een vrouwelijke veelvraat al twee kleintjes op de wereld. Ook die zijn nu voor het eerst te zien. 

Het wildpark van het Domein van de Grotten van Han is met een oppervlakte van 250 hectare het grootste natuurlijke dierenpark van België. Het domein herbergt naast wolven en veelvraten ook marmotten, oerossen, lynxen, bruine beren en bizons.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

‘Safaricar’

Op het domein gelden verschillende maatregelen om de eventuele verspreiding van het coronavirus te vermijden. Zo is dagelijks maar een beperkt aantal tickets beschikbaar en moeten bezoekers die op voorhand bestellen via de website. In de ‘safaricar’, een soort treintje waarin mensen het park kunnen bezoeken, is een mondmasker verplicht. Normaal gezien vertrekt er elk halfuur zo’n safaricar, maar indien nodig kan dat ook om de vijftien minuten. Het aantal passagiers wordt sowieso beperkt tot 50 in plaats van iets meer dan 100 in normale omstandigheden. Tot slot is er overal op het domein handgel voorzien en worden de voertuigen na elk traject ontsmet.

De bekende grotten in Han-sur-Lesse zelf blijft voorlopig nog even dicht. Die worden dan ook als een binnenactiviteit beschouwd. Een heropening van de grotten is pas ten vroegste op 8 juni mogelijk.

2 De Grotten van Han.
BELGA De Grotten van Han.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer