ANP

Exclusief voor abonnees

Winkelmanager JD Sports deelt personeel op in ‘blanken, makakken en Arabieren’: al vier filialen van keten bestormd en geplunderd

Populaire sneakerketen zet geviseerde manager op straat na racistisch incident

“Drie rijen, graag! Eentje voor makakken, eentje voor gwers en eentje voor Arabieren!” Een filiaalmanager van sneakerwinkel JD Sports in Luik shockeerde door haar personeel op te delen volgens huidskleur. Nadat beelden van het racistische incident verspreid werden op sociale media, zijn al vier filialen van de keten geplunderd door groepen jongeren. Zaterdagochtend opent een nieuw filiaal van JD Sports in het shoppingcenter in Wijnegem. Ondertussen heeft de advocaat van de manager gereageerd: “Dit was ongelukkig, maar niét racistisch. Ze maakte maar een grapje.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Davy Vermorgen

    Dus als een blanke baas van 50 jaar dit zegt is het racisme, maar omdat ze zelf van een andere origine is dan is dat geen racisme? Op zich vindt ik dit zelf al racisme want dat wilt zeggen dat enkel blanken racisten zijn. Gelijk wie iemand anders veroordeeld op basis van vooroordelen is een racist, blank, zwart of gelijk wie. Racist is racist.

  • maryse beaujean

    Ik volg de mening van Frédéric Van Brabant ! Inderdaad dit is geen reden voor te plunderen ! Erg zo ken je de mensen !

Lees meer