ANP

Winkelmanager JD Sports riskeert jaar cel voor racistische uitlatingen

De manager van een winkel van sportkledingketen JD Sports die verdacht wordt van racistische uitlatingen, is vanochtend opgepakt en verhoord. Dat meldt het parket van Luik. De jonge vrouw riskeert tot een jaar cel en een boete.

De dame geeft de feiten toe, maar minimaliseert haar uitlatingen en zegt dat het om humor ging. Het parket geeft aan dat de toon die gebruikt werd, niets verandert aan de inbreuk.

De feiten speelden zich een tweetal weken geleden af in de winkel van JD Sports in Mediacité. Ze kwamen aan het licht na de verspreiding op sociale media. Het personeel van de winkel wordt telkens aan het einde van de werkdag gefouilleerd om zeker te zijn dat ze niets gestolen hebben. 

Deze keer vroeg de manager aan haar personeel om zich op te delen in drie groepen: "arabes" (Arabisch sprekend, red), "gwères" (term uit de rapwereld voor Europeaan, red.) en "macaques" (neerbuigende term voor zwarte, red.). Op sociale media circuleren beelden van de manager.

Sinds de publicatie van de video werden al zeker twee winkels van de keten geplunderd, een in Luik en een in Brussel. Het parket van Luik beklemtoont dat oproepen tot geweld eveneens strafbaar is. 

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny janssens

    dat wordt dus weer niets effectief, dan inderdaad beter plunderen

  • Johan Gert

    En hier is er plots snel een uitspraak. Maar bij relschoppers doet men geen moeite, tenzij ze rechts zijn

Lees meer