Meer dan 1.200 politiemensen voerden dinsdag een 200-tal huiszoekingen uit en pakten daarbij meer dan 30 personen op (foto: actie Roosdaal).
Mozkito Meer dan 1.200 politiemensen voerden dinsdag een 200-tal huiszoekingen uit en pakten daarbij meer dan 30 personen op (foto: actie Roosdaal).

Woordvoerder Roma-betogers en twee agenten opgepakt na grootscheepse politieactie

In het kader van de grootscheepse politieactie waarbij dinsdag een criminele organisatie van oplichters werd opgerold, is de woordvoerder van de Roma die woensdag kwamen protesteren aan het justitiepaleis, donderdag opgepakt. Dat meldde Sudpresse gisteren. In de editie van vandaag wordt ook de arrestatie van twee agenten gemeld na een huiszoeking op het politiecommissariaat van Roux. Federaal parketwoordvoerder Eric Van Der Sijpt heeft de info bevestigd.

Bij de politie-operatie werden tientallen wagens in beslag genomen, maar ook een groot aantal woonwagens. Het is tegen die inbeslagname dat de Roma woensdag kwamen protesteren aan het justitiepaleis. Na iets meer dan een uur maakten ze een einde aan hun actie, die zonder incidenten verliep.

Meer dan 1.200 politiemensen voerden dinsdag een 200-tal huiszoekingen uit en pakten daarbij meer dan 30 personen op. Die worden verdacht van meer dan 500 feiten van oplichting in verband met de verkoop van voertuigen via het internet.
De woordvoerder van de Roma deed zijn beklag over de inbeslagname van de woonwagens. Hij werd opgepakt en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Van Der Sijpt preciseerde dat de man ook gezocht wordt voor meerdere feiten die aan het dossier gelinkt zijn.

Daarnaast heeft de Algemene Inspectie van de politie gisteren een huiszoeking gedaan op het lokale politiecommissariaat van Roux, een deelgemeente van Charleroi. Daarbij werden ook twee agenten opgepakt. Zij verschijnen deze namiddag voor de onderzoeksrechter. Van Der Sijpt bevestigde dat beide agenten opgepakt zijn in verband met het dossier, maar verduidelijkte niet wat hen ten laste gelegd wordt.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Victor Munster

    Die Roma woordvoeder had zelf boter op zijn hoofd en dan gaat die voor het gerechtsgebouw luidkeels over discriminatie gaan schreeuwen in plaats van zich gedeisd te houden en een tijdje onder te duiken. En wat hadden die Roma vrouwen dan gedacht? Dat ze al die woonwagens die gekocht waren met de opbrengst van gestolen goederen zouden mogen houden? Misschien ook nog de Mercedessen en de Ferraris?

Lees meer