2 Tennisster Yanina Wickmayer (27).
Belga Tennisster Yanina Wickmayer (27).

Yanina Wickmayer moet geen 50.000 euro betalen voor bouwovertredingen aan villa

De correctionele rechtbank van Leuven heeft beslist dat tennisster Yanina Wickmayer (27) geen geldboete moet betalen voor een bouwovertreding aan haar villa in Diest. Wickmayer werd samen met haar vader gedagvaard, maar die vordering is dus onontvankelijk verklaard.

Volgens het openbaar ministerie beging tennisspeelster Yanina Wickmayer tussen de zomer van 2012 en januari 2013 een aantal onregelmatigheden bij bouwwerken aan haar woning. Het ging onder meer om de uitbreiding van een bijgebouw, de plaatsing van drie garagepoorten, de aanleg van een kasseiverharding, de vergroting van het bouwvolume en het rooien van een aanpalend bos.

De procureur had op de zitting van 13 maart een principiële, niet nader bepaalde celstraf en een boete van 50.000 euro gevorderd voor Wickmayer en haar vader Marc (63), met wie ze eerder de vennootschap nv Biesthoeve vormde. De advocaat van Wickmayer ontkende tijdens de zitting een aantal onregelmatigheden.

De raadsman noemde het dossier vandaag onontvankelijk, omdat de tennisspeelster niet op de hoogte werd gebracht van de overtredingen en daarover nooit geïnformeerd of ondervraagd werd.

Lees het hele artikel in onze pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor slechts één euro.

2 Het huis van Wickmayer in Diest.
Bosschaerts Het huis van Wickmayer in Diest.

Lees meer