Patrick Du Bois heeft nog tot vanavond om in hoger beroep te gaan.
PHOTO_NEWS Patrick Du Bois heeft nog tot vanavond om in hoger beroep te gaan.

Zeker vijf van de zes verdachten Sabena in beroep

Twee weken na de beslissing van de Brusselse raadkamer om de ex-topmannen van luchtvaartmaatschappij Sabena naar de correctionele rechtbank te verwijzen, hebben vijf van de zes verdachten beslist om daartegen in beroep te gaan. Dat meldt L'Echo.

Alleen Patrick Du Bois, de laatste secretaris-generaal van Sabena, heeft zich nog niet uitgesproken over een eventueel beroep. De mogelijkheid om de uitspraak van de raadkamer aan te vechten loopt nog tot vanavond.
 
De curator van Sabena, die zich burgerlijke partij heeft gesteld tegen Patrick du Bois, SAirGroup en het revisorenkantoor KPMG, heeft eveneens beslist om beroep aan te tekenen. Die optie werd ook gevolgd door de advocaat van de andere burgerlijke partijen, Riet Vandeputte.
 
Fraude
De zes gewezen kaderleden van Sabena waren naar de correctionele rechtbank verwezen voor hun rol in de fraude rond het Sabbel-filiaal. Tussen 1995 en 1999 zou voor miljoen euro's geld zijn overgeschreven naar het filiaal dat ingeschreven stond in de Bermuda Eilanden, waardoor de leden van het directiecomité in het zwart konden worden uitbetaald.

De winst die Sabbel maakte zou daarnaast ook gebruikt zijn om voor de Sabena-directieleden een levensverzekering aan te gaan bij Axa-Luxemburg. (belga/sam)

Lees meer