2
UNKNOWN

Zelfmoord Waldo blijft raadsel, parket Kortrijk sluit dossier af

Het Kortrijkse parket sluit het dossier rond de verdwijning van Waldo Van Raemdonck af. "Heel veel vragen blijven onbeantwoord, maar ons werk zit erop", zegt parketwoordvoerder Tom Janssens. "Ieder van ons is onder de indruk, we willen onze steun betuigen aan de familie." De 19-jarige student uit Jabbeke verdween vorige week dinsdag spoorloos, precies een week later kwam het bericht uit Oostenrijk dat hij zich voor een trein had geworpen. Enkele weken voor zijn verdwijning had hij wel reisdocumenten gevonden, maar hoe hij in Oostenrijk belandde, blijft een raadsel.

"Documenten en brieven die hij bij zich had en foto's van zijn kledij, gaven uitsluitsel over het gebeuren in het Oostenrijkse Sankt Pölten in de buurt van Wenen. Hoe Waldo daar terecht kwam en waarom hij naar Oostenrijk trok, blijft de vraag. Ook over het waarom tasten we in het duister", klinkt het bij het parket.

Reisdocumenten
Nadat Waldo al een enkele dagen vermist was, kwam de piste van een wanhoopsdood meer en meer op de voorgrond. Drie personeelsleden van de gemeente Jabbeke verklaarden gisteren dat Waldo twee weken voor zijn verdwijning informatie kwam vragen over reisdocumenten bij de dienst Bevolking en Burgerlijke Stand op het gemeentehuis. Daniël Vanhessche, de burgemeester van Jabbeke, had dat ook aan de ouders gemeld, die vol ongeloof reageerden. Nauwelijks een paar uur later werd de dood van Waldo bevestigd.

Fiets en auto
Toch snapt niemand waarom de vaak lachende Waldo 1200 km reisde om onder een trein te springen. Volgens zijn familie had hij geen enkele affectie met Oostenrijk. Hoe hij in Oostenrijk geraakte blijft ook een raadsel. Zijn fiets werd teruggevonden in een bos nabij het KULAK, een signaal van zijn gsm werd voor het laatst opgevangen in Deerlijk en zijn auto stond bij een vriend in Kortrijk geparkeerd.

Wake
Gisteravond hielden de studenten van de KULAK net een wake voor Waldo, toen ze het nieuws over zijn dood vernamen van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen, procureur Jean-Marie Cool en rechter Jan Beirlant. "De impact op het studentenleven en de KULAK-campus is enorm. Voor de honderd studenten, maar ook voor de professoren, de begeleiders en mezelf", zegt rector Jan Beirlant. "In onze kleine universiteitsgemeenschap is deze klap enorm hard aangekomen."
 
Psychologen
In de KULAK komt een rouwregister voor de mensen van de universiteit. "Verder zullen enkele psychologen en artsen, de studentenpastoor en andere begeleiders ingezet worden om de studenten op de vangen. We houden ook contact met de ouders en de familie. Misschien komt er nog een herdenkingsmoment voor Waldo". (belga/kh)

2
UNKNOWN

Lees meer