Procureur Guido Vermeiren (links) en Kris Vandepaer (49), gerechtelijk directeur van de federale politie gisteren op een persconferentie.
BELGA Procureur Guido Vermeiren (links) en Kris Vandepaer (49), gerechtelijk directeur van de federale politie gisteren op een persconferentie.

Zes verdachten aangehouden voor gijzeling 13-jarige jongen

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft zes verdachten aangehouden en opgesloten op verdenking van betrokkenheid bij de gijzeling van een 13-jarige jongen uit Genk. Een zevende verdachte is onder voorwaarden vrijgelaten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het gaat om  de 45-jarige B.K. uit Maaseik, de 31-jarige Y.G. uit Zutendaal, de 24-jarige L.O. uit Antwerpen, de 36-jarige A.Y. uit Houthalen-Helchteren, de 26-jarige L.A. uit Berchem en de 24-jarige L.Y. uit Antwerpen, die allen zijn aangehouden en worden verdacht van gijzeling van een minderjarige. 

Een zevende verdachte, de 36-jarige L.M. uit Antwerpen is onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Hij mag niet naar het buitenland gaan en mag ook geen contact hebben met de andere verdachten en de slachtoffers.

De voorleidingen duurden tot diep in de nacht: rond 1 uur ‘s nachts maakte het parket van Limburg de resultaten bekend.

Losgeld

In de nacht van 20 op 21 april werd een 13-jarige jongen afkomstig uit de Genkse familie T. uit zijn ouderlijke woning door gemaskerde en zwaar bewapende daders meegenomen. Daarna was er veelvuldig contact tussen ontvoerders, die miljoenen euro's losgeld eisten en de familie. Na betaling van minstens een deel van het gevraagde losgeld werd de jongen maandag kort na middernacht op een kilometer van zijn thuis afgezet. 

Lees meer