Mine Dalemans

Zestiger die 13 voertuigen ramde in Houthalen-Helchteren herinnert zich niets van dolle rit

De 64-jarige man uit Hechtel-Eksel, die gisteravond betrokken was bij enkele zware aanrijdingen op de Grote Baan (N74) in Houthalen-Helchteren, is zonder voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft het parket van Limburg vanavond bevestigd. Met zijn Dodge pick-up ramde hij maar liefst dertien voertuigen. Er vielen in totaal twaalf lichtgewonden en twee zwaargewonden, die intussen buiten levensgevaar zijn. Zijn rijbewijs is voor vijftien dagen ingetrokken. Vermoedelijk lag een medisch probleem aan de oorzaak van de rist ongevallen.

De man bleek niet onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur van zijn zware pick-up te zitten. Aan de politie had hij verklaard dat hij zich niets herinnerde van zijn dolle rit. 

Rond 18 uur begon de zestiger uit Hechtel-Eksel vanuit de richting Eindhoven aan zijn bizarre rit over de Grote Baan (N74). Ter hoogte van het kruispunt met de Dorpsstraat reed hij een eerste auto aan, waarna hij zijn weg vervolgde richting Hasselt. Hij raakte een tweede voertuig dat tegen een flitspaal tot stilstand kwam. Nadien reed hij nog twee auto's aan. Na deze vier botsingen reed de Dodge verder naar Hasselt, maar al spookrijdend, dus op de twee rijvakken van het tegenoverliggend verkeer. Op het volgende kruispunt met de Meerstraat en de Koolmijnlaan ramde hij negen voertuigen die aan het rode verkeerslicht stilstonden. 

Na de aanrijdingen werd het medisch interventieplan afgekondigd, waardoor verschillende ziekenwagens en MUG-teams ter plaatse kwamen. Brandweerkorpsen van de hulpverleningszones Oost-Limburg en Noord-Limburg moesten geknelde personen bevrijden.

Er zijn deskundigen aangesteld om een onderzoek te doen naar de medische toestand van de zestiger en naar zijn rijgeschiktheid. Intussen is zijn rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken. Dat zal mogelijk op vraag van het parket door een politierechter verlengd worden, totdat de deskundigen klaar zijn met hun medisch onderzoek. 

Er loopt ook een onderzoek of de man in het verleden al ongeschikt was verklaard om een voertuig te besturen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Philippaerts

    Die is al bij zijn advokaat geweest en die heeft hem de goede raad gegeven, gij weet van niks meer. Verschrikkelijk hoe vlot hier tegenwoordig over de grootste dwaasheden wordt overgestapt. Een winkeldiefstal geeft meer problemen. Binnenkort zijn dat de enigen nog die de gevangenis in moeten.

  • Conny De Groote

    Hopelijk dekt de verzekering de schade want als een medisch probleem de oorzaak is?

Lees meer