AFP

Zeven jongeren aangehouden na verspreiden beelden groepsverkrachting van tienermeisje

Zeven jongeren uit de regio van Luik, onder wie vijf tieners tussen 13 en 17 jaar, zijn aangehouden voor de verkrachting van een minderjarig meisje in Chaudfontaine. Ze maakten er zelf beelden van en verspreidden die op Snapchat.

De bijzonder choquerende beelden gingen via sociale media rond bij jongeren op scholen in het Luikse. Eén van de daders filmde de verkrachting en stuurde daarna de beelden naar zijn vrienden. Zo belandde het filmpje bij een andere jongere, die het via zijn Snapchataccount deelde. Hij wou er “buzz mee creëren” en kondigde de beelden aan als “verboden onder 18”.

Volledig verdoofd

Op de beelden is een meisje - volgens Sudinfo is ze 15 of 16 jaar - te zien, afkomstig uit het Luikse, die volledig verdoofd en onder invloed van GHB is. Ze ligt naakt op een matras of een bank, en wordt door de zeven misbruikt. De beelden die verspreid werden, zijn erg korte stukjes uit een urenlange video, zo meldt Sudinfo nog.

De video’s die sinds begin deze maand rond gingen, kwamen vervolgens bij de speurders terecht en zij hebben vorige week zeven jongeren opgepakt. Twee meerderjarigen, die zware straffen riskeren, zijn aangehouden, zo deelde woordvoerster van het Luikse parket Catherine Collignon mee. Vijf anderen zijn minderjarig en werden in een instelling geplaatst. Wie de video verspreid heeft, riskeert ook vervolging.

55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Van der Vloedt

    Bij sommige "parketten" zal het afhangen welke "beroepsactiviteiten" de ouders van het jonge schorriemorrie hebben. Categorie: apotheek, goudsmid,vennootschapsconstructies kunnen rekenen op "aflaten"/"afdrachten" (in het geheim/in het verborgene)

  • Dirk Thyssen

    Ik zie minister Geens al zitten met een moeilijk te onderdrukken lachje waarin hij verklaart dat hij er echt niets kan aan doen .Scheiding der machten weet je wel . Dan heb ik een vraagje voor hem , waaruit bestaat de job dan ? In principe hebben wij hem niet nodig ,telkens wanneer er zich een drama voordoet speelt hij Pontius Pilatus en kan hij er niets aan doen .

Lees meer