Christophe Vermeulen werkte verschillende jaren als parlementair medewerker voor CD&V
Facebook Christophe Vermeulen werkte verschillende jaren als parlementair medewerker voor CD&V

Zevende kandidaat-voorzitter: Christophe Vermeulen (37) wil dat CD&V meer “peper in z'n gat” krijgt

Een zevende kandidaat-voorzitter is opgestaan bij CD&V: Christophe Vermeulen (37) uit Gent. Dat vernam Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door Vermeulen zelf. “Peper in ons gat, dat hebben we nodig.”

Vermeulen is afkomstig uit Veldegem in West-Vlaanderen, maar woont al jaren in Gent. In 2012 volgde hij Pieter Marechal op als interim-voorzitter van Jong CD&V. Vermeulen is advocaat, maar werkte eerder ook als parlementair medewerker en adviseur bij Hendrik Bogaert, Inge Vervotte en Europarlementslid Tom Vandenkendelaere. 

“De frustratie die leeft bij veel leden wordt niet gecapteerd door de partijtop, en naar mijn aanvoelen ook niet door de kandidaten die zich al hebben aangeboden”, aldus Vermeulen. “De partij zit vast in goede bedoelingen, maar in belegen structuren. Het wordt hoog tijd dat we dat aanpakken. Heel dat links-rechtsverhaal mag op de schop, we zijn centrum, maar dat wil niet zeggen: enerzijds, anderzijds. Dat wil gewoon zeggen dat zoveel mogelijk goed doen voor zoveel mogelijk mensen. Maar de banden met het klassieke middenveld moet doorgesneden worden”, aldus Vermeulen. 

“Nu bepaalt Beweging.net wie op de lijst staat, en dat is niet meer van deze tijd. Wij zullen altijd met alle organisaties blijven spreken, maar we zijn hun spreekbuis niet. CD&V moet eens leren uitkomen voor haar eigen mening. De partij, de top en de verkozenen, lijken bang van zichzelf en bij elke vraag naar duidelijkheid schieten ze communicatief in een kramp. Peper in ons gat, dat hebben we nodig, zodat de leden weer trots zijn om zich CD&V’er te noemen.” 
Gent, Zedelgem, 

49 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dan Midden

    Is er al niet genoeg peper in zijn partij? Wat te denken van zijn partijgenoot die de Belgische staat dagvaart voor het niet terughalen van de IS'ers en hun kroost waarvan 1 van de vele nationaliteiten die ze bezitten de Belgische is. Is dit wat cd&v bedoelt met goed rentmeesterschap? Dezelfde cd&v'er ging als deftig tekeer tegen de juf van de blokkendoos, willen ze zo het beroep van leerkracht aantrekkelijker maken? Wie is bereid om de cd&v te ontdoen van dit soort extremisten

  • Wilfried Vanden Berg

    Zoveel kandidaten voor een zinkend schip? Beke en Crevits hebben de reddingsboten al allemaal gebruikt en zijn weg. De rest volgens hun, kan zijn plan trekken, zij zijn zeker van een zeer goed betaald postje . De rest kan volgens hen den boom in.

Lees meer