Ook de landbouw kreunt onder de aanhoudende droogte.
Henk Deleu Ook de landbouw kreunt onder de aanhoudende droogte.

Exclusief voor abonnees

Zijn we voor de eerste keer op weg naar code rood? “Drinkwater is een luxeproduct”

Het heeft nu al maanden nauwelijks geregend en net als de voorbije twee jaar geldt code oranje, wat betekent dat we omzichtig moeten omspringen met drinkwater. Code rood is nog nooit afgekondigd, maar de Vlaamse droogtecommissie komt binnenkort samen om voor het eerst te overlopen welke drastische keuzes er dan moeten worden gemaakt. “Drinkwater is een luxeproduct waar we omzichtig mee moeten omspringen”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sven Reding

    Je kan perfect van zee water, drinkbaar water maken. Er zijn al veel landen die dat toepassen en er is zelfs een heel industrie rond.

  • Jens Timmermans

    In heel Noord- en West-Europa is Vlaanderen de slechtste van de klas.Hoofdreden: alles is bijna volgebouwd. Beton laat geen water door. En wie is er hier verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening? Doe ook iets aan de verspilling van drinkwater voor het vullen van privé-zwembaden, a.u.b.

Lees meer