9
EPA

Zinneke Parade in Brussel ondanks regen een succes

Ondanks het druilerige weer, was de achtste editie van de Brusselse Zinneke Parade vandaag een succes. Dat meldden de organisatoren. Door het nieuwe concept, dat het publiek uitnodigde om zelf van opvoering naar opvoering te wandelen, is het voor de organisatoren echter niet mogelijk om te zeggen hoeveel toeschouwers er juist aanwezig waren.

Van 15 tot 18 uur voerden 160 organisaties en 2.000 artiesten in het centrum van Brussel 22 spektakels op in het thema "verleiding".

De organisatoren zijn zeer tevreden over de nieuwe formule van de Zinneke Parade. In plaats van de klassieke parade bestaande uit "Zinnodes" (artistieke gezelschappen), konden de toeschouwers dit jaar zelf bewegen tussen het Sint-Katelijneplein, het Albertinaplein en het Fontainasplein om de verschillende opvoeringen te bekijken. "Het nieuwe concept is, voor het publiek, rijk aan ontdekkingen en verrassingen, aangezien de parade overal en nergens is. Het is niet mogelijk om alles te zien, maar dat is ook verleiding. Als we alles zien en overal aanwezig zijn, is er geen verleiding meer", aldus Dis Huyghe, woordvoerder van de Zinneke Parade.

Het publiek kon vandaag bovendien stemmen voor het thema van de parade van 2016. De keuzemogelijkheden waren icoon, bluf, echo, shock en fragiel.

9
REUTERS
9
EPA
9
REUTERS
9
REUTERS
9
EPA
9
EPA
9
EPA
9
REUTERS

Lees meer