2 Illustratiebeeld
Shutterstock Illustratiebeeld

Exclusief voor abonnees

Zo geniet je als koper zeker nog van woonbonus

Twijfelachtig of wie vandaag een woning koopt, nog aanspraak kan maken op de woonbonus. Tenzij de verkoop via hun online verkoopplatform Biddit.be verloopt, zo maken de Belgische notarissen zich sterk.

Zelfs als u vandaag een aankoopcompromis ondertekent, zal alles moeten meezitten om nog van de woonbonus te kunnen genieten. Veel, zo niet alles, ligt in handen van de notarissen. Sinds de nieuwe Vlaamse regering de afschaffing van het fiscale voordeel aankondigde, komen enkel nog verkoopaktes in aanmerking die voor 1 januari zijn verleden. “Of dat nog lukt, hangt van dossier tot dossier af”, weet Jan Sap, directeur-generaal van de Federatie van het Notariaat (Fednot). “Voor eenvoudige dossiers moet het nog lukken - de notarissen zetten daarvoor momenteel alle zeilen bij. Maar we zijn ook afhankelijk van momenteel druk bevraagde instanties als hypotheekkantoren en verschillende Vlaamse en lokale overheden.”

Voor wie écht op zeker wil spelen, kan volgens de notarissen Biddit soelaas bieden. Anders dan bij andere verkopen, is de woonbonus voor wie via hun veilingplatform koopt, volgens Fednot gegarandeerd.  (lees voort onder illustratie)

2 Biddit, biddit.be
RV Biddit, biddit.be

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Fonske Beys

    Waarom via een makelaar kopen ,het heeft geen enkele meerwaarde . Zij houden prijzen hoog voor de +- 15.000 € commissie . De diefstal begint al bij hoe hoger prijs hoe meer commissie , het werk ! is toch hetzelfde .

  • gerrit defreyne

    Waarom kunnen tegemoetkomingen als woonbonus, dienstencheques niet gekoppeld worden aan het belastbaar inkomen? Blijkbaar ontbreekt de moed bij de politiek om te zeggen waar het op staat. Met een financiële put van ettelijke miljarden kan je moeilijk grote geschenken uitdelen. Bijkomende vraag, waar is de verantwoordelijkheid van de burger? Voor alles en nog wat moet de overheid opdraaien. Religieus zijn is een private aangelegenheid. Moet de overheid dat betoelagen?

Lees meer