2
photo_news

Zo knap dat agenten ademtest vergeten

Een bloedmooie vrouw uit Aalst is door de politierechter vrijgesproken van dronken ­rijden. Want na een eerste ademanalyse gingen de agenten vrolijk op de foto met de vrouw én haar al even mooie vriendinnen. Ook stuurden ze nadien vriendschaps­verzoeken via Facebook. In alle opwinding kwam er nooit een tweede ademanalyse. Resultaat: vrijspraak voor de ravissante S.B.

De blonde S.B. had net met haar vriendinnen haar 27ste verjaardag gevierd, toen ze in de nacht van 22 op 23 december 2012 op een politiepatrouille botste van de lokale Aalsterse politie. S.B., die achter het stuur van de auto zat, moest blazen en de test toonde aan dat de vrouw te veel gedronken had. Een en ­ander zorgde ervoor dat ze met de agenten mee naar het politiecommissariaat moest voor verdere controle.

Nu ja, controle: met wat de advocaat van S.B. uit zijn hoed toverde in de politierechtbank, viel zelfs de ervaren politierechter ­Mireille Schreurs bijna van haar stoel. "De agenten sommeerden mijn cliënt hen te volgen naar het commissariaat, voor een ademanalyse met een ander toestel", zegt hij. "Mijn cliënte mocht zélf met de wagen blijven rijden, met haar twee vriendinnen als passagier. Iemand die net voordien nog positief geblazen had!" Politierechter Schreurs en procureur Pieter Schippers schudden het hoofd. Maar dat was niet alles. Plots toonde de advocaat compromitterende foto's van de agenten met de jonge vrouwen. ­"Genomen op het politiecommissariaat, die nacht", klonk het.

LEES ER MEER OVER VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

2
kos

Lees meer