Een slaatje eten aan een tafeltje van een brasserie: mogelijk is het vanaf 8 juni zover.
Getty Images Een slaatje eten aan een tafeltje van een brasserie: mogelijk is het vanaf 8 juni zover.

Exclusief voor abonnees

Zo wil horeca op 8 juni heropenen: klanten moeten blijven zitten, sluitingsuur om 23 uur en cafébaas mag gasten met gezondheidsklachten weigeren

Hotels, restaurants én cafés zijn erop gebrand om op 8 juni opnieuw de deuren te openen. Voor die graduele opstart in drie fases wordt gerekend op bijkomende steunmaatregelen. In ruil komt er een strikte zelfdiscipline en een sluitingsuur om 23 uur. Dat blijkt uit een voorstel vanuit de sector dat wij konden inkijken.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer