2 Het verkeersongeval in Lendelede eist een zware tol.
Hans Verbeke Het verkeersongeval in Lendelede eist een zware tol.

Zwaar ongeval met vijf wagens in Lendelede: twee doden en drie gewonden

Bij een ongeval op de N36 in het West-Vlaamse Lendelede zijn deze morgen iets voor zeven uur twee doden gevallen. Drie anderen raakten gewond. Dat bevestigt brandweerzone Fluvia kort na de feiten. Bij het ongeval waren in totaal vijf voertuigen betrokken. 

Het zwaar verkeersongeval vond plaats op de Rijksweg in het West-Vlaamse Lendelede. Twee wagens botsten er frontaal op elkaar. Bovendien werden er ook nog andere voertuigen geraakt. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar voor twee inzittenden kwam alle hulp te laat. Dat bevestigt hulpverleningszone Fluvia. Hun wagen was door de klap op zijn kant beland. Twee anderen werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Een vijfde slachtoffer raakte lichtgewond en werd ter plaatse verzorgd.

Fout gelopen inhaalmanoeuvre

Volgens het Kortrijkse parket ligt een fout gelopen inhaalmanoeuvre van een kleine bestelwagen, waarin de twee dodelijke slachtoffers vielen, aan de oorzaak van het ongeval. Dat blijkt uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige.

Toen de bestuurder van de bestelwagen een vrachtwagen inhaalde, belandde zijn voertuig ter hoogte van de Hulstsestraat links van een verkeersgeleider. Daardoor kwam het tot een frontale botsing met een tegenligger. Nadien volgden nog twee lichtere botsingen, ook met tegenliggers. 

De bestuurder van de bestelwagen was A.C., een Turkse man geboren in 1973 uit Gent, hij overleeft de klap niet. Zijn passagier S.I, een Irakees geboren in 1988 uit Gent, wordt uit de wagen geslingerd. Hij werd nog gereanimeerd maar dat mocht niet baten. De N36 was tot 11 uur deze voormiddag plaatselijk afgesloten voor alle verkeer.

2 Zwaar verkeersongeval in Lendelede.
Hans Verbeke Zwaar verkeersongeval in Lendelede.

42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • robert willaert

    Snelheid aanpassen zou een groot verschil maken maar veel mensen zijn opgejaagd

  • Stefaan Vandommele

    Vroeger was daar geen verkeersgeleider/vluchtheuvel. Jammer genoeg zijn niet alle aanpassingen aan de weg een verbetering maar soms het tegendeel

Lees meer