Photo News

Zwangere vrouw (26) dient klacht in bij De Lijn: "Chauffeur zette me uit de bus bij gebrek aan wisselgeld"

Een zwangere vrouw heeft klacht ingediend bij de ombudsdienst van De Lijn nadat ze naar eigen zeggen van de bus moest stappen omdat ze met een briefje van twintig euro wou betalen. "Ik had geen kleingeld bij. Ook het betalen met mijn gsm lukte niet meteen. Maar is dat een reden om een zwangere vrouw terug op straat te zetten? Ik verwacht excuses", zegt de 26-jarige. Volgens de chauffeur zit het verhaal anders in elkaar. "Ik kreeg de kans niet om haar een overschrijvingsformulier te geven. Ze is na tussenkomst van een medereiziger boos van de bus gestapt", klinkt het.

De 26-jarige vrouw uit Uitkerke was deze ochtend net terug van een routinecontrole in het AZ Sint-Jan in Brugge toen ze bus nummer 13 wou nemen richting station. "Op twintig euro kon de chauffeur geen wisselgeld geven. 'Heb je niks kleiner', vroeg ze me. Maar ik had geen kleingeld bij. Omdat ik net uit het ziekenhuis kwam, kon ik ook niet meteen met mijn gsm betalen", vertelt de zeven maanden zwangere vrouw. "Vlak daarna kreeg ik te horen dat ik van de bus moest. Een totaal gebrek aan respect!" De twintiger diende klacht in bij de ombudsdienst van De Lijn en verwacht excuses.

Wisselgeld

Bij vervoersmaatschappij De Lijn nuanceren ze het verhaal. "Volgens onze chauffeur is die vrouw helemaal niet van de bus gegooid", zegt woordvoerster Inge Debruyne. "Het klopt dat er niet voldoende wisselgeld aanwezig was. Uitzonderlijk is dat niet. De chauffeur vroeg daarna aan medereizigers of die konden wisselen. Dat was niet het geval. Ook betalen per sms kon de dame niet. Een medereizigster stelde daarna voor dat ze misschien geld kon wisselen aan de balie van het ziekenhuis. Daarop is ze meteen afgestapt. Onze chauffeur had nog een andere optie willen voorstellen, maar kreeg de kans niet meer gezien de dame al uitgestapt was. Mensen van een bus gooien, is nooit onze bedoeling. Als de vrouw ongemak heeft ervaren, willen we daar onze excuses voor aanbieden", aldus Inge Debruyne.

29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jacky Vanderplas

    Ik kan me de tijd nog hertinneren dat men een zwangere vrouw met respect behandelde. Maar ja dat was vóór de”emancipatie”

  • Gerard Braeckmans

    Waarschijnlijk wordt hier weeral van een mug een olifant gemaakt. Zie dat je kleingeld op zak heb, dat je gsm werkt en doe normaal en klaag niet dat je zwanger bent.

Lees meer