2
Mark Baert

Zware brand in flatgebouw in Brusselse Marollen: 30 personen geëvacueerd, appartement onbewoonbaar

In de Marollen is vanochtend een zware brand uitgebroken in een appartementsgebouw. In totaal werd een dertigtal personen geëvacueerd. Dertien van hen waren naar het dak gevlucht. Er vielen geen gewonden, laat de brandweer weten.

De brand brak uit rond 10u30 op de vijfde verdieping van een appartementsgebouw in de Hoogstraat. "Het was een korte maar hevige brand. De brandweer had de brand snel onder controle, maar het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Dertien mensen zijn naar het dak gevlucht. Daarbij werden ze geassisteerd door de brandweer. Eenmaal de rook weg was, konden ze weer naar beneden", zegt sergeant-majoor Marc Debreucker. 

Het appartement waar de brand uitbrak is onbewoonbaar. Er wordt onderdak gezocht voor de bewoners. De brandweer is nu bezig met de opruimingswerken en bepaalt nadien welke appartementen veilig zijn voor de bewoners om terug te keren. Twee personen werden bevangen door de rook.

Door de sterke rookontwikkeling op de gang waren dertien mensen naar het dak gevlucht, onder hen ook een kind van twee jaar en een baby. De brandweer bracht hen allen in veiligheid. De geëvacueerde personen worden opgevangen in het nabij liggende Sint-Pietersgasthuis.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) bracht al een bezoek aan de plaats van de brand.

2
Mark Baert

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Raoul Rouma

    Volgens onze bouwheer van Vlaanderen de toekomst. Die schotelantennes zeggen al meer!

  • Jan Deams

    Normaal gezien zijn hoge gebouwen heel veilig maar dan heb je de oude gebouwen waar ze de mensen in proppen en meestal de arme mensen. Deze gebouwen worden door dan (goedgekeurd) toch wetende dat deze gevaarlijk zijn. Alles draait om geld en macht en de rest telt niet zolang ze maar hun centen op hun bankrekening zien verschijnen.

Lees meer