Zus Samira zit ook een celstraf van 27 jaar uit.
HLN Zus Samira zit ook een celstraf van 27 jaar uit.

Zware jongen die verkrachters aftroeft in gevangenis veroordeeld voor verkrachting van mentaal gehandicapte

De notoire gangster Mustapha Bali (37) is nog maar eens veroordeeld. Deze keer tot een straf van 3 jaar voor de verkrachting van een mentaal gehandicapte vrouw. Bali zit al bijna zeventien jaar in de gevangenis, vooral voor drugsfeiten.

De rechter gaf Mustapha Bali de drie jaar celstraf die het openbaar ministerie had gevorderd. Volgens de procureur was het bewezen dat Bali in 2015 een 21-jarige zwak begaafde vrouw had verkracht. Hij was de jongedame ’s morgens op het Kiel tegengekomen toen hij thuiskwam na het uitgaan. "De verdachte heeft het slachtoffer bij de arm meegetrokken naar zijn appartement. Hij verplichtte haar zich te ontkleden en verkrachtte haar. Naderhand gaf hij haar twee euro voor wat drank", stelde de procureur.

"Geil meisje"

Mustapha Bali ging op het proces tekeer tegen de procureur. "Ik pleeg nog liever een moord dan beschuldigd te worden van verkrachting. Bekijk de camerabeelden in mijn straat. Ik heb haar niet meegesleurd. Het was een geil meisje dat zin had in seks. Dat sla je als man niet af. Ik zit al 17 jaar in de gevangenis en daar ben ik degene die verkrachters en pedofielen een pak slaag verkoopt. Wat zou ik dan zelf iemand verkrachten? Dit zijn pure leugens", verklaarde hij.

Volgens zijn advocaat was er geen objectief bewijs. De camerabeelden uit de straat waren 'toevallig' niet meer beschikbaar en de politie had geen buurtonderzoek gedaan. De rechter vindt de feiten toch bewezen en veroordeelde Mustapha Bali tot 3 jaar cel en de ontzetting uit zijn burgerrechten.

Broer van Samira

Mustapha Bali is de broer van Samira Bali die in 2016 tot 27 jaar cel werd veroordeeld als opdrachtgeefster van de moord op haar ex-vriend. Zij is getrouwd met ex-Syriëstrijder Younes Delefortrie.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Elisa deJong

    geen woorden voor..

  • Gilbert Geldof

    Uitleveren aan Irak, hem en zijn lieve zus

Lees meer