strand blankenberge
VTM Nieuws strand blankenberge

Zwemmen in zee mag niet, maar dat lappen toeristen in Blankenberge aan hun laars

Het zwemverbod aan de Belgische kust is officieel nog tot zaterdag van kracht, omdat de kustredders pas dan weer op post zijn, maar dat was buiten de hittegolf gerekend. Honderden toeristen zochten vandaag immers verkoeling in de Noordzee.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Er is zodanig veel volk in het water dat wij onmogelijk iedereen uit het water kunnen halen”, zegt Tom Cocle, hoofdredder van Blankenberge. Daarom werd beslist om toch twee boten in te zetten die moeten vermijden dat zwemmers te ver de zee in gaan.

Pootje baden, tot aan de knie, mag wel, maar dat is in deze temperaturen voor veel badgasten niet genoeg. 

De toeristen beseffen wel dat zwemmen niet toegelaten is, maar voorlopig houdt dat hen niet tegen en het feit dat iedereen het doet, werkt aanstekelijk. “Ze hebben het ons in de winkels verteld, maar momenteel zeggen de redders niets, dus denken we dat het toch mag. Het is heel warm, dus het biedt verkoeling”, vertelt een Franstalige toeriste.

Wie ondanks het verbod toch gaat zwemmen, riskeert een boete van 250 euro, maar voorlopig heeft de politie nog geen pv’s uitgeschreven.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer