(Archieffoto)
Kos (Archieffoto)

Bomalarm op vlucht Jetairfly

Een vliegtuig van Jetairfly is dinsdagnacht op de luchthaven van Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) ontruimd wegens een bomalarm. Op het toestel werd geen bom gevonden. Dat meldt woordvoerder van Jetairfly Hans Vanhaelemeesch woensdag.

Het ging om de vlucht JAF 206 Santo Domingo-Punta Cana-Brussel. Aan boord waren 267 passagiers, onder wie ook Belgen. De vlucht liep in de nacht van dinsdag op woensdag 5 uur vertraging op na een valse bommelding.
    
De Dominicaanse autoriteiten deden in de luchthaven van Santo Domingo een grondige controle van de passagiers, de bagage en het vliegtuig. De melding bleek naderhand vals. Er werd niets gevonden, waarna de autoriteiten het vliegtuig vrijgaven. Volgens niet bevestigde berichten hielden de autoriteiten 2 Dominicaanse mensen aan.
    
De passagiers hebben hun terugvlucht in de luchthaven afgewacht en werden door Jetairfly opgevangen. Op de terugvlucht naar Brussel zijn er 260 passagiers aan boord.

Het is de tweede keer in een week tijd dat een vlucht met Belgen aan boord bedreigd wordt. Zondag moest een vliegtuig van Freebird Airlines, dat van Brussel naar Antalya (Turkije) vloog, nog een noodlanding maken in München (Duitsland). Een herrieschopper beweerde toen dat hij springstof bij zich had. In het toestel waren 156 passagiers.

Lees meer