Brits passagiersvliegtuig nipt ontsnapt aan raket boven Sharm-el-Sheikh

Gisteren raakte bekend dat een Brits vliegtuig van reisorganisator Thomson met 189 passagiers aan boord in augustus op nauwelijks 300 meter van een raket vloog bij aankomst in Sharm-el-Sheikh. Dat schrijft de Daily Mail.

De Thomson-vlucht die vertrok vanop London Stansted moest een uitwijkend manoeuver uitvoeren toen de piloot een raket door de lucht zag vliegen. De jet kon uiteindelijk veilig landen, aan de vakantiegangers werd met geen woord gerept over het lot waaraan ze mogelijk op het nippertje ontsnapten.

Het Britse Department voor Transport bevestigde dat het incident plaatsvond op 23 augustus, amper twee maanden voor de crash van het Russische vliegtuig, waarbij alle 224 inzittenden het leven lieten.

Een bron vertelt aan de Daily Mail: "De piloot gaf het bevel om naar links af te draaien om zo de raket, die op ongeveer 300 meter van het vliegtuig scheerde, te ontwijken." De rest van de vijfkoppige bemanning werd pas na de landing op de hoogte gebracht van het gebeuren. Het personeel, dat op dat moment in shock was, kreeg de mogelijkheid om te overnachten in Egypte, maar iedereen koos er voor om onmiddellijk terug te vliegen in een compleet onverlicht vliegtuig.

De Britse overheid zou hebben verklaard dat het om een routineoefening van het Egyptische leger ging.

Lees meer