getty

"2017 voorlopig tweede warmste jaar ooit, na 2016"

Dit jaar is tot nu toe het tweede warmste jaar sinds het begin van de waarnemingen. Dat meldt het Amerikaans National Oceanic and Athmospheric Administration (NOAA), vergelijkbaar met het KMI. De gemiddelde temperatuur over land en oceaan lag 0,87 graden Celsius boven het gemiddelde van de 20e eeuw - in 2016 was dat 0,99 graden boven dat gemiddelde.

De vorige maand was ook de vierde warmste maand ooit.

Van de tien warmste eerste negen maanden van het jaar ooit zijn er negen die sinds 2005 zijn voorgevallen. Enkel 1998 komt ook nog voor in de top 10 van de globaal warmste temperaturen van januari tot en met september.

NOAA startte de waarnemingen in 1880.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marco Maerten

    Jean,minder verwarmingskosten...maar meer kosten voor een koelkast en diepvriezer die sneller moet draaien om koud te blijven,meer kosten van airco(als men dat in huis heeft),meer waterschaartsendus duurder water...tegen kou kan men zich kleden..tegen hitte daarintegen.

  • ed jansen

    Nu ook eens een keertje de echte kaart plaatsen, is ook op dezelfde site te vinden. Dit is namelijk het kaartje voor de MSM.

Lees meer