De zaak roept herinneringen op aan Josef Fritzl, de Oostenrijker die zeven kinderen kreeg bij zijn dochter, die hij 24 jaar lang gevangenhield in zijn kelder.
photo_news De zaak roept herinneringen op aan Josef Fritzl, de Oostenrijker die zeven kinderen kreeg bij zijn dochter, die hij 24 jaar lang gevangenhield in zijn kelder.

'Argentijnse Fritzl' kreeg vijf kinderen bij dochter die hij gevangen hield

Een Argentijnse man verkrachtte zijn dochter sinds haar kindertijd en kreeg vijf kinderen met haar. De 53-jarige man staat terecht voor de verkrachtingen en het gevangen houden van zijn dochter, die inmiddels 31 jaar is. De zaak doet denken aan de Oostenrijker Josef Fritzl, die zeven kinderen kreeg bij zijn dochter, die hij 24 jaar lang in zijn kelder had opgesloten.

De man werd gearresteerd nadat de echtgenoot van zijn andere dochter de politie had ingelicht. De beschuldigde bedreigde de kinderen die hij met zijn dochter kreeg, tussen twee en dertien jaar oud, om hen het zwijgen op te leggen.

Manuel Ontiveros, woordvoerder van de politie in Mendoza: "Tegenover buren of mensen van buiten de familie gaf hij zijn dochter uit als zijn echtgenote".

De man had eerder een gevangenisstraf ontlopen nadat hij was gearresteerd voor het misbruiken van één van zijn andere dochters. "Toen was geen sprake van verkrachting, en hij kreeg een voorwaardelijke celstraf", stelt de politiewoordvoerder.

De politie onderzoekt nog of de moeder van de 31-jarige vrouw, die zes jaar geleden het gezin verliet, medeplichtig is aan het misbruik van haar ex-man.

Lees meer