EPA

"BBC verhuist deels naar Nederland wegens brexit"

De Britse publieke omroep BBC zet zijn noodplan voor de brexit in werking en verhuist een deel van zijn commerciële tak naar Nederland. Dat zeggen bronnen rond de organisatie aan financieel persbureau Bloomberg.

BBC Studios heeft de uitzendlicenties voor enkele BBC-kanalen in de Europese Unie in handen. Als de BBC niets zou doen, zouden die kanalen bij een no-dealbrexit binnen de Europese Unie niet meer te zien zijn. De BBC verdient honderden miljoenen euro’s in de overige EU-landen.

Een woordvoerder van de BBC wil het nieuws niet bevestigen. Wel treft de BBC volgens hem "de noodzakelijke voorbereidingen" om zijn kanalen in de Europese Unie in de lucht te houden, klinkt het. Om uit te mogen zenden in de EU moeten omroepen hun hoofdkantoor of een aanzienlijk deel van hun personeel in een van de lidstaten hebben, of vanuit een van die landen de zender naar de satelliet sturen.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johan De Clercq

    Het gaat om een onderdeel van de BBC dat de verkoop , rechten en licensies en het financiële ervan beheert....1 % van het personeel en 10% van hun omzet.......een puur financiële ex patriate transaktie....don't Panic.......

  • Dick van Aggelen

    Er is niet veel ruimte meer op het Mediapark te Hilversum.

Lees meer