President Enrique Peña Nieto.
EPA President Enrique Peña Nieto.

"Belangrijkste ontdekking van laatste vijftien jaar": grote olie- en gasvelden gevonden in Mexico

In het oosten van Mexico zijn belangrijke olie- en gasvelden ontdekt, kondigt president Enrique Peña Nieto aan. De president schat dat de olievelden in de staat Veracruz zo'n 1,5 miljard vaten ruwe olie kunnen opleveren.

Het gaat om "de belangrijkste ontdekking van de laatste vijftien jaar", zei hij tijdens een openbare vergadering van het staatsbedrijf Pemex, dat de controle heeft over de bronnen. 

De ontginning zou al "vrij snel en met weinig kosten" van start kunnen gaan, aangezien de nieuwe velden liggen bij bestaande infrastructuur van Pemex. 

Productie

De ontdekking komt niets te vroeg voor het staatsbedrijf, nadat de productie tijdens het derde trimester wat terugliep tot 1,8 miljoen vaten per dag. Dat is een daling met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De daling, goed voor een nettoverlies in het derde trimester van 5,3 miljard dollar, is grotendeels toe te schrijven aan de aardbevingen die Mexico troffen in september. 

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Arie Verwimp

    Het geld zal wel in politiekers hun zakken verdwijnen en de bevolking zal er weinig van zien

  • Claudia Cocozza

    Nu zal Trump zijn muurtje niet meer willen bouwen ...

Lees meer