Twee organisatoren van de bungeejump in het noorden van Spanje, die een zeventienjarig Nederlands meisje het leven kostte, wordt doodslag ten laste gelegd.
EPA Twee organisatoren van de bungeejump in het noorden van Spanje, die een zeventienjarig Nederlands meisje het leven kostte, wordt doodslag ten laste gelegd.

"Beschuldigingen van doodslag na bungeejump"

Twee organisatoren van de bungeejump in het noorden van Spanje, die een zeventienjarig Nederlands meisje het leven kostte, wordt doodslag ten laste gelegd. Dat meldt het Spaanse persbureau Europa Press. Het politieonderzoek naar het ongeval is nog niet afgerond.

Het Nederlands meisje sprong maandag van een brug bij Cabezón de la Sal in de buurt van de stad Santander. Ze maakte een val van ongeveer 40 meter en kwam in de droge bedding van de rivier Ceceja terecht. Het meisje overleefde de val niet.

Volgens de Belgische reisorganisatie FlowTrack Travel, die een lokaal bedrijf had ingeschakeld voor het uitstapje, is miscommunicatie het meisje noodlottig geworden. "Een medewerker van het bedrijf zei, terwijl hij nog niet klaar was haar vast te maken, 'maak je geen zorgen, gewoon springen'."

Lees meer