2
Twitter

“Dit is de hemel”: emotionele beelden tonen hoe dakloze man na 24 jaar herenigd wordt met dochters

Een Amerikaanse man is 24 jaar nadat hij zijn dochters voor het laatst zag, op een emotionele manier met hen herenigd. Beelden van het bijzondere moment werden gedeeld op sociale media. Het was een agent van de spoorwegpolitie die alles mogelijk maakte. Hij ontmoette de dakloze Jose Lopez (61) toen die hulpeloos zoekend rondliep in een treinstation en nam de man onder zijn vleugels.

Jose raakte het contact met zijn kinderen kwijt toen hij van zijn vrouw scheidde en van New Jersey naar Florida verhuisde, aldus de Amerikaanse nieuwszender CBS New York. Zijn dochter Kristy was toen 17 jaar en zijn dochter Angela 10.

Beroertes

Enkele jaren geleden zocht de man opnieuw contact met hen over de telefoon, maar daarna liet hij niets meer van zich horen. De man kreeg enkele beroertes en raakte uiteindelijk ook het dak boven zijn hoofd kwijt. Onlangs besloot hij om opnieuw toenadering te zoeken. En deze keer zou hij naar zijn dochters toe reizen om hen voor het eerst sinds 24 jaar weer in levenden lijve te zien.


De man gebruikte al het geld van zijn uitkering om van Florida naar New Jersey te sporen, op zoek naar zijn gezin. Hij kwam in het station van Secausus Junction in New Jersey terecht, maar daar moest hij nog een manier vinden om naar Bradley Beach te reizen. Door mentale problemen kon hij zich niet veel herinneren van waar zijn dochters verbleven, alleen dat ze in die plaats woonden.

Terwijl hij hulpeloos rond zich heen stond te kijken, kwam er een agent van de spoorwegpolitie naar hem toe. Die vroeg of hij hulp nodig had. Jose antwoordde dat hij wel wat hulp kon gebruiken, om zijn dochters te vinden. Daarop besloot Sean Pfeiffer de man een helpende hand te reiken.

Telefoon

Pfeiffer zette zich aan de telefoon en belde tientallen mogelijke familieleden op. Met succes, want hij slaagde er uiteindelijk in om de dochters van Jose te lokaliseren. Voor hij een ontmoeting regelde, trok hij nog met Jose naar de kapper voor een knipbeurt en om hem te laten scheren. Hij kocht de man ook nieuwe kleren, zodat hij er piekfijn uit zou zien. (lees hieronder verder)

2
NJ Transit

En zo gebeurde het dat - 24 jaar nadat ze elkaar voor het laatst gezien hadden - Jose zijn kinderen en de kleinkinderen die hij intussen heeft, in de armen kon vallen. Het emotionele moment werd vastgelegd door de spoorwegen van New Jersey.

“Ik herinner me zijn ogen”, vertelde Kristy Vivani, nadat ze haar eigen kinderen voor het eerst aan haar vader had voorgesteld. Ook de kleintjes kregen knuffels van de man.

Hemel

Ook Jose was erg emotioneel. “Dit is de hemel”, verklaarde hij achteraf. “Achter de camera heb ik mijn tranen de vrije loop gelaten.”

De dochters van Jose namen de man intussen onder hun hoede. Ze zoeken momenteel een huis voor hem in de buurt van waar ze wonen. De politie bood nog meer steun door de man te helpen om medische hulp te zoeken voor zijn mentale problemen.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robert Van Damme

    Waaaauw!!! Héél puik van die Pfeiffer ! :) Goéd nieuws!

  • Linde Segaert

    Whaw... geeft vast een extreem goed gevoel als je zoiets bijzonders kunt doen voor iemand...

Lees meer