AFP

“FBI opende strafrechtelijk onderzoek naar president Trump”

Vlak nadat Donald Trump FBI-directeur James Comey ontsloeg, werd de federale opsporingsdienst zo bezorgd over het gedrag van de Amerikaanse president dat een strafrechtelijk onderzoek naar hem is geopend. De FBI onderzocht of Trump samenwerkte met de Russen tegen het belang van de Verenigde Staten in. Dat meldt The New York Times. President Trump heeft vandaag woedend gereageerd op dat krantenbericht. 

De agenten onderzochten of Trumps daden een mogelijke bedreiging van de nationale veiligheid vormden en of hij bewust of onbewust onder de invloed van Moskou was gekomen. Eerder was al bekend dat de FBI onderzocht of Trump de rechtsgang had tegengewerkt door Comey te ontslaan.

Bij de FBI groeide tijdens de presidentscampagne van Trump al twijfel over mogelijke banden met Rusland. Een onderzoek was echter nog niet geopend, deels omdat er onzekerheid was over hoe een onderzoek van die omvang en gevoeligheid moest worden aangepakt. Het is onduidelijk wat het onderzoek heeft opgeleverd en of het al is afgerond.

In een reeks tweets noemde Trump Comey vanochtend “een complete verschrikking” en een “corrupte flik” en zei dat “iedereen hem wilde ontslaan”. “Ik ben HEEL wat harder tegen Rusland dan Obama, Bush of Clinton”, zei Trump. Hij voegde eraan toe dat “goed opschieten met Rusland een goede en geen slechte zaak is”.

Bekijk ook:

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Paul Colin

    We weten het beter laat dan nooit maar deze président is intellectueel echt niet in staat om dat land te leiden. Verontrustend is dat deze man ook in dit land volgers heeft.

  • René Mattyns

    Laat het nog even, het komt wel boven water.Zouden beter de democraten eens wat nauwer opvolgen.

Lees meer