Andrea en Marcel worden al een week vermist. Familie vermoedt dat het duo naar Duitsland is vertrokken.
RV Andrea en Marcel worden al een week vermist. Familie vermoedt dat het duo naar Duitsland is vertrokken.

‘Godsdienstwaanzinnig' echtpaar vermist: “Sinds die hartoperatie zegt Marcel dat hij Jezus is”

Een echtpaar uit het Nederlands-Limburgse Blerick is sinds deze week vermist. Hun vier kinderen zijn door de kinderbescherming in veiligheid gebracht, zo meldt  de lokale krant De Limburger.

Volgens de zus van de man lijdt het echtpaar aan een ernstige vorm van godsdienstwaanzin en waren ze zich al langere tijd aan het voorbereiden op het ‘einde van de wereld’. Het gaat om de 39-jarige Marcel, van oorsprong Duitser maar al 26 jaar wonend in Nederland, en zijn 41-jarige echtgenote Andrea, afkomstig uit Nijkerk in Gelderland.

De zus van de man heeft inmiddels een oproep geplaatst op Facebook waarin ze vraagt om uit te kijken naar haar broer en zijn vrouw. Telefonisch geeft de zus een toelichting: “Marcel heeft verleden jaar een hartoperatie en een bijna-doodervaring gehad. Volgens hem was het een wonder dat hij weer tot leven kwam en sinds die tijd spreekt hij alleen nog maar over God en zegt dat hijzelf Jezus is.”

Onvoldoende eten

Het echtpaar was al maanden bezig met een vertrek voor als de wereld zou vergaan, aldus de zus. “Hij zei dat ze samen naar God zouden gaan”. De vier kinderen (van 17, 15, 12 en 9) werden voorbereid op een ‘leven in het bos’ en kregen al tijden onvoldoende te eten. In april wilde Marcel met zijn hele gezin vertrekken, maar zijn familie wist daar nog een stokje voor te steken. Afgelopen maandag kwamen er opnieuw signalen van een naderend vertrek. Daarop greep de Raad voor de Kinderbescherming (de Nederlandse kinderbescherming, red.) in en werden de kinderen uit huis geplaatst en zijn sindsdien ondergebracht op een geheime plek. Vanaf dat moment is er geen contact meer met het echtpaar geweest. Afgelopen donderdag nam de politie een kijkje bij het huis van het gezin, maar trof een verlaten woning aan, aldus de zus.

Marcel heeft al tijden een eigen website waarop hij zijn religieuze ideeën ontvouwt. Op grond van recente teksten daar houdt de familie er rekening mee dat hij richting Beieren is vertrokken. Of er sprake is van verbinding met een sekte is onduidelijk. “We weten het niet maar hebben er wel vermoedens van”, aldus de zus. 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Manolito van Ouwerkerk

    Al een geluk dat de kinderen al in veiligheid zijn. Nu hopelijk die knotsgekke ouders nog op tijd vinden...

  • Alexander Van Damme

    Een bijna dood ervaring of BDE heeft wel vaker een blijvende indruk op de persoon in kwestie blijkt uit studie van Pim van Lommel. De personen spreken van uit het lichaam geweest te zijn in de operatiekamer bv en dan God gezien te hebben. Vreemd allemaal.

Lees meer