4
AP

"Heilige graal": fles whisky verkocht voor zo maar even 955.000 euro

Een fles whisky heeft bijna een miljoen euro opgeleverd op een veiling in Edinburgh. De extreem zeldzame Macallan Valerio Adami 1926 heeft zestig jaar in een vat gezeten, bericht de BBC.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De onbekende koper telde bij veilinghuis Bonhams 848.000 pond (ruim 955.000 euro) neer voor de exclusieve whisky. Een expert van het veilinghuis sprak over de "heilige graal onder de whisky's''.

Het is niet de eerste keer dat iemand diep in de buidel tast voor het gewilde drankje. Een andere fles ging eerder dit jaar voor ruim 814.000 pond (bijna 918.000 euro) onder de hamer in Hongkong. Dat was toen volgens Bonhams het hoogste bedrag dat ooit op een openbare veiling werd betaald voor een Schotse whisky.

De whisky zat sinds 1926 in een vat en is in 1986 gebotteld. De naam verwijst naar kunstenaar Valerio Adami, die het etiket ontwierp. In totaal bestaan er maar 12 flessen, waarvan er één naar verluidt in 2011 kapot is gegaan tijdens een aardbeving in Japan. Zeker één andere fles zou soldaat zijn gemaakt.

4
REUTERS
4
REUTERS
4
REUTERS

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • alain schils

    Diegene die dit gekocht heeft, merkt misschien nog niet het verschil van smaak tussen deze fles whisky en een fles whisky uit een supermarkt. Gewoon een beetje de dikke nek uithangen en zich daarmee sympathiek voelen. Zogenaamde vriend-profiteurs zijn verzekerd. Arm schaap.

  • Prosperdine Klaas

    Hmmm. Mensen met klasse! Dubai?

Lees meer