3
Kos

"Het is de schuld van de kinderen": undercoveragent filmt hoe moeders hun dochters verkopen aan pedofielen

Moeders die hun eigen dochters verkopen voor seks? Het klinkt surreëel, maar een BBC-reportage legt nu pijnlijk bloot hoe gangbaar de praktijk op de Filipijnen is. Dankzij een undercoveroperatie konden twee zussen voor de camera in de boeien geslagen worden: ze hadden een tiental potentiële slachtoffers bij zich, onder hen ook verwanten van eigen vlees en bloed. Met vier meisjes mocht 'pedofiel Mike' -in werkelijkheid dus een infiltrant- zijn gangen gaan, maar zo ver kwam het uiteraard niet. In het filmpje hieronder ziet u enkele onthutsende fragmenten.

Presentatrice Stacey Dooley toont in eerste instantie hoe het contact met de daders via chat opgebouwd werd. Hun slechte bedoelingen laten aan duidelijkheid niets te wensen over. "Zo gaat dat tegenwoordig", vertelt 'Mike'. "De pedofielen sturen pakweg vijftien dollar en zeggen dan via de cam wat er met de kinderen moet gebeuren. En zo kunnen ze iemand in een ander land laten verkrachten."

Hoe ver dat dan gaat? "Er zijn al gevallen geweest waarbij kinderen in brand gestoken werden. Echte martelingen dus. Die mensen zijn ziek, het zijn monsters."

3
Kos

Na hun arrestatie tonen de dames geen enkel schuldbesef. "Die man is een vriend die we via Facebook kennen", klinkt het uit hun mond. "We wisten niet dat dit zou gebeuren. We zouden normaal gezien enkel in zijn zwembad zitten."

Op de vraag of ze de Amerikaan expliciet toelating gegeven hadden voor het misbruik volgt een ontstellend antwoord. "Het is de schuld van de kinderen zelf, zij hebben het initiatief genomen. Veel jongeren doen dingen die ze niet zouden mogen. En ouders kunnen niet alles in het oog houden. Maar ik verkoop hen niet en ik heb niets verkeerds gedaan. Het spijt me dat we hier beland zijn. Ik weet niet wat er nu met onze kinderen zal gebeuren."

3
Kos

Tijdens een tweede geheime operatie bood een vrouw haar twee dochters van zeven en dertien jaar te koop aan. De pedofiel mocht met hen doen wat hij wilde. Nadat ze het geld ontvangen had, vielen agenten ook haar kamer binnen.

De kinderen werden gered, maar zo voelt het voor hen niet aan. In hun ogen wordt immers hun mama van hen afgepakt. Dooley wordt er op den duur moedeloos van. "De slachtoffers krijgen emotionele en psychologische steun, maar ze zullen de gevolgen van het seksuele misbruik nog lang met zich blijven meeslepen. Velen onder hen krijgen af te rekenen met een posttraumatische stressstoornis, storten zich op alcohol of drugs en hebben zelfmoordneigingen."

"Goh, wat is dit een lastige situatie. Enerzijds ben je blij dat de operatie goed verlopen is en dat die kinderen gered zijn. Maar moeten verder leven zonder moeder is ook geen pretje. Er zijn jammer genoeg geen winnaars in dit verhaal."

De hele reportage kan u hier bekijken.

22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • jurgen hens

    Armoede en uitzichtloze situatie drijft somiggen zover. In een Filippijns vissersdorp werd ons ooit een baby aangeboden voor 1500 pesos 30€ ik op lange duikvakantie. Ik had geen zin om baby mee te nemen. Trouwens kan niet mee naar Belgie. Heb die oudere man wel gevraagd of hij gek was ofzo?

  • Gino Di Giacomo

    Ik keur het zeker niet goed maar wat doe in die landen waar geen werk isik denk dàdat je vanallesgaat doen we moeten dan alles aanpakken maar ook alles

Lees meer