4
screenshot

“Het was een hinderlaag”: twee doden en zeven gewonden bij schietpartij tijdens opnames rapvideo

In de Amerikaanse staat Texas zijn zeker twee doden gevallen toen een groep mensen die een video voor een rapnummer aan het opnemen was, onder vuur werd genomen, vermoedelijk vanuit een voorbijrijdend voertuig. Bij het incident, in een woonwijk ten noorden van de stad Houston, raakten zeven anderen gewond.

Op het moment van de schietpartij werden op de parkeerplaats van een kantoor opnamen gemaakt voor de video. De politie omschreef de situatie als een hinderlaag waarin de groep terechtkwam. Het is niet duidelijk wat de aanleiding voor de schietpartij is. Van de gewonden zijn er enkele zeer ernstig aan toe, aldus de politie.

De dodelijk getroffen slachtoffers zijn Gonzalo Gonzalez (20) en Jonathan Jimenez (22). De gewonden zijn 17 tot 23 jaar oud. Het is de Amerikaanse politie nog niet duidelijk wie precies de artiest of groep was voor wie een video werd opgenomen.

De rappers en hun entourage werden door mensen in auto's en mogelijk ook mensen te voet onder vuur genomen. Het ging allemaal heel snel, stelt de politie, en het is onduidelijk wie de kogels afvuurde. Wel is duidelijk dat er enorm vaak geschoten is.

4 Een kogel doorboorde een bushokje.
AP Een kogel doorboorde een bushokje.
4 Ook een geparkeerde auto werd getroffen.
AP Ook een geparkeerde auto werd getroffen.
4
AP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Philippaerts

    Ja dat staat ons ook nog allemaal te wachten. Vroeger moesten de mensen hard werken en genoten ze van die paar momenten die ze vrij waren. Nu hebben zelfs de mensen die werken een hoop vrije tijd, en zijn er mensen die niet werken en toch een inkomen, krijgen en dus zeeën van vrije tijd hebben. Allemaal houden ze zich bezig. De enen met muziek, familie, sport en de anderen met drugs, inbreken, winkeldiefstal. Het gaat hoe langer hoe meer overhellen naar dat laatste.

Lees meer