3
Facebook

"Hij maakte één fout": moeder deelt hartverscheurende foto met stervende zoon

Een gebroken moeder heeft op Facebook een hartverscheurende foto gedeeld van haar zoon (22) op zijn sterfbed. Michael kwam in het ziekenhuis terecht nadat hij een overdosis fentanyl nam. "Hij was geen verslaafde", schrijft Sherri Kent. "Hij beging gewoon één fout en dat kostte hem zijn leven."

Met haar post wil de Canadese vrouw andere ouders waarschuwen voor het gevaar van de drug. "Die doodt elke dag 5 tot 7 mensen in ons land", vertelt ze. "Het is niet meer onder controle en het enige wat we kunnen doen om onze kinderen te beschermen is hen nog beter waarschuwen voor de gevaren. Ik ben mijn zoon kwijt, maar voor anderen is het misschien nog niet te laat. Iedereen moet zich ervan bewust zijn: het kan om het even wie overkomen."

Trots
De foto uit het ziekenhuis werd al meer dan 100.000 keer gedeeld. "Hij toont het moment dat ik hem vertelde dat ik nog altijd trots op hem was", vertelt ze. "De verpleging maakte een plekje vrij op het bed waar ik kon gaan liggen en nog even met mijn zoon kon praten." (lees hieronder verder)

De foto toont het moment dat ik hem vertelde dat ik nog altijd trots op hem was

Sherri Kent
3
Facebook

Michael woonde bij zijn zus in Kelowna. De dag voor zijn overdosis ging hij volgens zijn moeder inkopen doen met de jonge vrouw en kwam hij een man tegen die hem drugs aanbood. "Zijn zus joeg de kerel weg", zegt ze. "Maar toen ze de volgende dag sliep, sloop Michael naar buiten om terug te keren naar de man. Die bood hem 'erg sterke heroïne' aan. Ze namen die samen in het toilet van een winkel en Michael overleefde dat niet. Daarop ging die kerel er gewoon vandoor."

Bang
20 minuten later keerde hij terug. Maar omdat hij te bang was om te gaan kijken bij Michael, ging hij de eigenaars van de winkel halen. "Toen ze de deur openden, vonden ze hem. Hij had al blauwe lippen. Tegen de tijd dat de ziekenwagen er was, klopte zijn hart al niet meer", vertelt ze.

Michael werd nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gevoerd. Daar werd hij aan machines gekoppeld om hem in leven te houden. Maar het had geen zin meer. Zijn moeder mocht nog afscheid van hem nemen en vrijdag stierf hij. Een week na zijn overdosis. Sherri gaf daarop de toestemming om zijn organen te doneren, waardoor hij nog vijf mensen kon helpen.

Beproeving
"Dat was eigenlijk heel tekenend voor zijn leven", vertelt ze nog. "Hij had mededogen voor iedereen en zou het hemd van zijn lijf gegeven hebben. Deze beproeving was een van de moeilijkste dingen die ik in mijn leven al heb meegemaakt. Geloof me, dit is de zwartste periode van mijn leven."

3
Facebook

Lees meer