3 De tropische spin liet een brandblaarachtig spoor achter onder de huid van zijn slachtoffer.
Facebook De tropische spin liet een brandblaarachtig spoor achter onder de huid van zijn slachtoffer.

'Horrorspin' dringt lichaam van toerist op Bali binnen

Een Australische toerist op Bali heeft afgelopen weekend de schrik van zijn leven gekregen toen hij wakker werd met een merkwaardige en pijnlijke rode streep op zijn buik. Het brandblaarachtige spoor werd in de loop van de dag steeds langer. In het ziekenhuis bleek dat de boosdoener een spinnetje was dat het lichaam van zijn slachtoffer was binnengedrongen.

"Alsof iemand met de punt van een mes een lijn in mijn buik had gekerfd. Doodeng. Ik heb me nog nooit zo misbruikt gevoeld", zegt Dylan Thomas (21) uit Bunbury bij Perth terugblikkend in The West Australian. 

Rode plek bij navel
Thomas was vorige week met zijn beste vriend op Bali ter gelegenheid van zijn 21ste verjaardag. Zaterdagmorgen werd hij wakker met een rode en pijnlijke plek bij zijn navel. "Trekt vanzelf weer weg", dacht de Australiër laconiek, maar dat gebeurde niet. Sterker nog: in de loop van de avond groeide de rode plek uit tot een brandblaarachtig spoor dat alleen maar langer werd. Toen het de volgende morgen tot op borsthoogte was gekomen, meldde de hevig geschrokken Thomas zich in het Bali International Medical Centre. "Een spinnenbeet", vertelden artsen hem. 

Opengebarsten
Opgelucht en met een dosis antihistamine keerde de Australische toerist terug naar het hotel waar hij met zijn beste maat verbleef. Maandagmorgen sloeg de schrik hem opnieuw om het hart: het brandblaarachtige spoor op zijn lichaam was opengebarsten.

De Australiër meldde zich opnieuw in het ziekenhuis, waar artsen hem ditmaal niet gerust konden stellen. "Geen idee wat dit is", kreeg Thomas te horen. Hij werd doorverwezen naar een specialist die maandagmiddag vaststelde dat het ging om een allergische reactie op een spinnenbeet.

Blindedarmlitteken
Omdat de spin zich overduidelijk onderhuids bevond, besloot de specialist hem te opereren. Tijdens de operatie verwijderden ze een spin uit het blinderdarmlitteken via welke het beestje het lichaam van de Australiër was binnengedrongen. Thomas heeft geen idee wat voor soort spin het was, maar het ging volgens hem om een beestje ter grootte van een luciferkop. 

'Spiderman'
Het rode spoor op zijn buik veroorzaakt nog steeds een branderig gevoel maar desondanks kan de 21-jarige Australiër weer lachen. "Mijn vrienden noemen me inmiddels Spiderman maar het blijft een rare gedachte dat een spin drie dagen in mijn lichaam heeft geleefd."

3 Dylan Thomas na de operatie waarbij de boosdoener van het brandblaarachtige spoor uit zijn lichaam werd verwijderd.
Facebook Dylan Thomas na de operatie waarbij de boosdoener van het brandblaarachtige spoor uit zijn lichaam werd verwijderd.
3 Het brandblaarachtige spoor bleek maandagmorgen te zijn opengebarsten.
Facebook Het brandblaarachtige spoor bleek maandagmorgen te zijn opengebarsten.

Lees meer