De Amerikaanse president Donald Trump
EPA De Amerikaanse president Donald Trump

“I want nothing. I want nothing. I want no quid pro quo”: Trumps speech omgetoverd tot punkrockhit

“I want nothing. I want nothing. I want no quid pro quo”, zo stond te lezen op de speechvoorbereiding die Donald Trump bij zich droeg na een vervelende getuigenis in de impeachment-hoorzitting. Creatievelingen gingen aan de slag met de bizarre speech van de Amerikaanse president. Het resultaat? Een Ramones-achtige punkrockversie. 

De Amerikaanse ambassadeur Gordon Sondland vertelde gisteren tijdens een hoorzitting voor de Inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden dat hij op verzoek van Trump moest samenwerken met diens persoonlijke advocaat Rudy Giuliani. Die laatste eiste van Oekraïne onder andere dat er een onderzoek werd ingesteld naar Joe Biden, Trumps Democratische tegenstander voor de volgende verkiezingen, en diens zoon Hunter. 

Alle instructies aangaande Oekraïne kwamen via Rudy Giuliani, aldus Sondland. Om meer duidelijkheid te krijgen omtrent wat Trump nu precies wilde van de Oekraïense president Zelensky, belde Sondland hem echter op een bepaald ogenblik zelf op. Dat deed hij wel vaker, getuigde Sondland, en tijdens hun gesprekken werd er volgens hem flink wat gevloekt.

Muzikale versies

Na de getuigenis speelde Trump gisteren het telefoongesprek na dat hij had met Sondland. De Amerikaanse president trakteerde iedereen op een stukje Grieks theater. Zijn dramatische opvoering was duidelijk goed voorbereid. “I want nothing. I want nothing. I want no quid pro quo”, stond in grote, zwarte letters te lezen op Trumps notitieblokje. De bizarre reactie van de president vormde een inspiratiebron voor heel wat muzikanten. Ze gingen aan de slag met de quotes, wat resulteerde in een punkrockachtige parodie:

Al snel doken ook andere versies op op sociale media. Een versie met een hoog emo-gehalte en eentje waarbij de maker zich duidelijk liet inspireren door The Smiths:

Een andere creatieveling maakte een eigen versie van Trumps speech, wat voor heel wat hilariteit op Twitter zorgde:

“We kijken naar jou, Thom Yorke: Radiohead zou een geweldige versie kunnen maken, met klagende stem die alles op Rudy Giuliani steken. Of misschien een fluisterende Billie Eilish met een titel als ‘Covfefe’? Of misschien een berouwvolle Drake, die denkt aan de dagen dat Zelenski hem nog belde op zijn cellphone?”, zo grapt een journalist van de Britse krant The Guardian. 

Bekijk ook: ‘Trump maakt van speech een dramatisch toneelstuk’

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido Bervoets

    Deze man die een spiekbriefje van 5 regels nodig heeft om alleen maar te zeggen dat hij onschuldig is moet de grootste economie van de wereld leiden en beschikt over de knoppen van een nucleair arsenaal dat groot genoeg is om de aarde 10 keer te vernietigen.

  • guido Bervoets

    Dat ze het voor hem tweemaal in het groot moesten opschrijven dat "hij niks wilde" is op zich al een waanzinnig grappige situatie. Soms overtreft de realiteit de fictie.

Lees meer