2 -
twitter -

"Ik ken prins Andrew niet" zegt Trump, waarna talloze foto's van hen beiden opduiken

De Amerikaanse president Donald Trump is onderwerp van spot op sociale media en in de Britse kranten. Reden is dat hij had ontkend de in opspraak geraakte Britse prins Andrew te kennen.

"Ik ken prins Andrew niet", zei Trump dinsdag tegen de pers in Londen, waar hij aanwezig is bij de viering van de zeventigste verjaardag van de NAVO. "Maar het is een moeilijk verhaal, een heel moeilijk verhaal. Ik weet het niet", voegde de president eraan toe.

Vrijwel meteen doken er overal op sociale media foto's op van Trump in gezelschap van prins Andrew die hem vorig jaar een aantal keren begeleidde tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

Epstein

De twee hebben ook al eens samen golf gespeeld, en beiden zijn samen gefotografeerd in het gezelschap van de van seksueel misbruik verdachte zakenman Jeffrey Epstein - die ze nu allebei graag willen vergeten. Andrew heeft Trump al in 2000 minstens tweemaal ontmoet, onder meer op diens Mar-a-Lago landgoed in Florida.

De New York Times herinnerde er woensdag aan dat Trump de vaste gewoonte heeft te ontkennen dat hij mensen kent wanneer die in opspraak zijn geraakt. Dat doet hij elke keer, of het nu gaat om zijn advocaten, vaste medewerkers of diplomaten.

2
AP

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christiaan Mansfeld

    Hij wil zo graag de beste, de grootste zijn enz. maar dat is hij al. De grootste leugenaar ter wereld.

  • ivan de ridder

    Hij ontmoet geregeld mensen en heeft de aandachtsspanne van een bromvlieg. Lijkt me an sich niet onwaarschijnlijk dat hij tijdens een gesprek continu "me me me, I'm the greatest" in zijn hoofd heeft draaien en niet oplet wie de persoon voor zijn ogen is.

Lees meer