4
Facebook

"Je bent walgelijk": chef krijgt bakken kritiek nadat ze groep vegans vlees geeft

Wij vermoeden dat restaurant Carlini in het Britse Shifnal het de komende tijd erg moeilijk krijgt. Het etablissement wordt op TripAdvisor immers overspoeld met negatieve reviews nadat hun chef op sociale media verklaarde dat ze dierlijke producten had gegeven aan een groep vegan klanten.

Wie er een vegetarisch of vegan eetpatroon op nahoudt, denkt best twee keer na voor hij boekt bij Carlini. Laura Goodman, zowel kok als mede-eigenaar van het restaurant, heeft immers weinig geduld voor mensen met bepaalde dieetwensen. In een Facebookgroep kwam ze er vorige week vrijdag gewoon voor uit dat ze haar vegan klanten in de zak had gezet. "Vrome, oordelende vegan (waar ik de hele dag voor heb gekookt) is gaan slapen, en ze gelooft nog steeds dat ze vegan is", klonk het bijna trots op de sociale netwerksite. 

4
Facebook

Toen een andere vrouw haar in de comments verontwaardigd vroeg of dat betekende dat ze haar klant dierlijke producten had voorgeschoteld, verdedigde Goodman bitsig haar status: "Eigenlijk zou ik 'hen' moeten zeggen, niet 'haar'. Het begon met de vraag om hen op te bellen met kerst om de dieetwensen van de groep te bespreken, en dat moest binnen een bepaald tijdskader. En nu vraag ik me af waarom ik dit moet uitleggen aan een vrome trut."

De kwade reacties bleven niet lang uit. Zowel vegans, vegetariërs als vleeseters vonden de daden van Goodman afschuwelijk. "Ik ben een conservatieve man die pro vossenjacht is, maar jouw gedrag is walgelijk", klonk het onder meer. "Als je op restaurant gaat, vertrouw je erop dat ze je goed zullen behandelen. Wat als iemand vegan is om gezondheidsredenen, zoals een allergie? Zo'n klant zou in anafylactische shock kunnen gaan." En het restaurant merkt er ook de gevolgen van op TripAdvisor en Google: daar wordt Carlini overspoeld met reviews die het minimum aan sterren geven. De Facebookpagina werd intussen ook al offline gehaald wegens een barrage aan kwade berichten.

4
TripAdvisor
4
TripAdvisor

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger -Martin Geens

    IK eet nooit in restaurant ,heb er geen geld voor en ik eet alle 2 dagen 350 gr. door mezelf klaargemaakt stoofvlees ,het is goedkoop en gezond ,6,80€ de kilo en stoof het met weinig olijfolie en voor de rest in water .De kok van dat restaurant is dat veganisme wellicht kotsbeu en vandaar zijn verkeerde reactie .

  • Barbara De Weerdt

    Niemand die wat zegt over de beoordelingen? Geen van die mensen schijnt er echt gegeten te hebben. Nu, we weten dat de vrouw het gedaan heeft (lang leve sociale media en mensen hun stommigheid), maar feitelijk nagelen ze haar aan de schandpaal zonder dat hun persoonlijk kwaad berokkend is. Gilles, het lijkt alsof jij zegt dat mensen eisen om lactos intolerant te zijn...Dat denk ik nu niet.

Lees meer