2 Archiefbeeld van een filiaal van Burger King in Californië
AP Archiefbeeld van een filiaal van Burger King in Californië

“Je krijgt twee seconden voor ik schiet”: man doodt medewerker Burger King omdat bestelling te lang op zich laat wachten

Een vreselijke escalatie aan de drive-in van een Burger King-filiaal in Orlando in de Amerikaanse staat Florida: na een dispuut over de lange wachttijd, trok een man (37) zijn pistool en schoot een medewerker (22) van de fastfoodketen neer.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het tragische incident vond plaats op zaterdagavond toen het erg druk was aan de drive-in en klanten langer dan normaal hun beurt moesten afwachten. Een vrouwelijke klant vond dat het allemaal te lang duurde. Ze sprong uit haar auto en dreigde ermee “haar man te gaan halen”. Een medewerker gaf haar de 40 dollar (omgerekend 34 euro) terug die ze al had betaald en vroeg haar om te vertrekken.

Kort daarna keerde ze terug, met dit keer Kelvis Rodriguez-Tormes in haar kielzog. Hij daagde de medewerker van Burger King, Desmond Armond Joshua, uit om het “uit te vechten”. Hij nam de jongeman die eerder de bestelling afhandelde, in een wurggreep en probeerde hem te versmachten.

2 Dader Kelvis Rodriguez-Tormes
rv Dader Kelvis Rodriguez-Tormes

Een getuige zou Rodriguez-Tormes vervolgens van zijn slachtoffer hebben weggetrokken, waarna de aanvaller naar zijn auto rende en een pistool pakte. Hij riep dat Joshua slechts twee seconden tijd kreeg - en toen schoot hij.

Volgens lokale media was de jongeman nog maar net aan de slag gegaan bij Burger King. Joshua werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar werd hij doodverklaard. Agenten arresteerden Rodriguez-Tormes. Hij moet zich nu verantwoorden voor moord.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bram Permentier

    En toch nog steeds wapens niet illegaal maken en blijven verdedigen. Goe bezig hoor.

  • Anne Geerts

    Zijn ze daar nu helemaal gek geworden? Maar wat wil je als alle onnozelaars daar met een geweer mogen rondlopen!

Lees meer