Twitter

“Jij en ik zijn een team”: Greta Thunberg krijgt vuistje van Barack Obama

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in Washington de voormalige Amerikaanse president Barack Obama ontmoet en dat ging er heel gemoedelijk aan toe. De twee wisselden zelfs een vuistje uit. Obama postte een foto van dat moment op Twitter.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ze is nog maar 16 jaar, maar Greta Thunberg is nu al een van de grootste voorvechters van onze planeet”, aldus Obama. “Ze beseft dat haar generatie de dupe zal zijn van de klimaatwijziging en schrikt er niet voor terug om echte actie te eisen.”

Impact

De boodschap die Thunberg bracht, was duidelijk: “Niemand is te klein om een impact te hebben en de wereld te veranderen, dus doe alles wat je kan”, klonk het. “Jij en ik zijn een team”, was het antwoord van Obama, waarop hij de tiener een vuistje gaf.


Thunberg verblijft momenteel in de VS nadat ze de Atlantische Oceaan overstak met een zeilboot. Vorige vrijdag nam ze deel aan een manifestatie voor het klimaat aan het Amerikaanse Witte Huis. Op 23 september trekt ze naar New York voor een klimaattop van de Verenigde Naties.

De huidige Amerikaanse president Donald Trump zal ze niet ontmoeten tijdens haar bezoek aan de VS. Eerder liet ze zich ontvallen dat ze dat “tijdverspilling” vindt, omdat Trump geen maatregelen neemt om de klimaatverandering tegen te gaan.

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freyer Boeckx

    Hoe idioot is de mensheid aan het worden???? Weet er dan niemand wat ons milieu nodig heeft. CO2 is de belangrijkste voeding voor alle planten en bomen. Het laat ze groeien en tijdens dat proces zetten die planten en bomen de CO2 om in zuurstof. Maar daar wringt het schoentje. Alle natuur moet weg voor industrie, dus kan de natuur de CO2 niet meer voldoende omzetten. De grootste filter was ooit het Amazone woud, maar is bijna volledig weg. Open allen de ogen aub

  • Kristof Van Dam

    De grootste critici zijn meestal diegene die zelf geen poot uitsteken op geen enkel vlak, om dan diegene die hun best doen en soms nog meer aan te vallen... Echt triest. Deden jullie het misschien beter op je 16? Mensen die 2x zo oud zijn kunnen nog niet tippen aan de inspanning die zij levert.

Lees meer