EPA

“Lichaamsdelen gevonden van vermoorde journalist Khashoggi” - Turkse politieagenten doorzoeken huis van vermoedelijke dader

Er zouden lichaamsdelen gevonden zijn van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van eigen bronnen. Die vertellen dat Khashoggi - zoals eerder aangenomen werd - in stukken was gesneden en dat zijn gezicht verminkt was. De lichaamsdelen zouden volgens één van de bronnen gevonden zijn in de tuin van het Saudische consulaat in Istanbul. Intussen voerden Turkse politieagenten ook een huiszoeking uit. In een voertuig van het consulaat werden persoonlijke spullen van Khashoggi aangetroffen.

Het nieuws komt er enkele uren nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens een bijeenkomst van zijn AKP-partij in detail inging op de zaak Khashoggi. Erdogan eiste van de Saudische regering dat die zou onthullen waar het lichaam van Khashoggi (59) was. Erdogan zei nog dat de moord op de journalist zorgvuldig gepland werd, en verwonderde zich erover dat het lichaam van de journalist nog niet gevonden werd. 

Huiszoeking
Nog in het kader van de speurtocht naar de vermoorde Saudische journalist Jamal Khashoggi doorzocht de Turkse politie een villa in de omgeving van Istanbul. Veertig agenten waren twee uur lang in de weer. Het pand zou eigendom zijn van een lid van de vijftien man tellende opruimploeg, die speciaal uit Saudi-Arabië werd overgevlogen om Khashoggi te vermoorden.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavosoglu bevestigde nogmaals dat Turkije de zaak verder blijft onderzoeken. “We hebben een gezamenlijk onderzoek met de Saoedi’s, maar het parket van Istanbul voert ook een eigen onderzoek.”

Auto

In een voertuig dat eigendom is van het Saudische consulaat in Istanbul werden bovendien ook twee koffers aangetroffen met persoonlijke spullen van Khashoggi. Dat bericht CNN Türk vandaag.

Het voertuig werd maandag aangetroffen op een parking in het Sultangazi-district in Istanbul.

Medeleven van Saudisch koningshuis 

Inmiddels ontvingen de Saudische koning Salman en kroonprins Mohammed bin Salman in het koninklijk paleis in Riyad twee familieleden van de vermoorde journalist, aldus het staatspersbureau SPA. Het gaat om zijn zoon Salah Jamal Khashoggi en de broer van de journalist, Sahl bin Ahmed Khashoggi. “De koning en de kroonprins brachten hun medeleven over aan de leden van de familie Khashoggi”, voegde SPA eraan toe. Voorts verklaarde de Saudische regering dinsdag dat alle betrokkenen bij de moord op de dissidente journalist in het Saudisch consulaat in Istanboel verantwoording zullen moeten afleggen, “eender om wie het gaat”. 

42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • princen yvon

    Voor diegenen die Erdogan in deze niet snappen, een tip van de sluier. De beste vrienden van Erdogan wonen in Qatar.

  • Sven Van Duffel

    @Eric Deleu, We zitten met onze wapenhandel aan Saoudi Arabië niet eens in de top 10 van leveranciers. Dus daarmee stoppen is een druppel op een hete plaat. Trouwens laat het beetje economie van onze Waalse collega's tenminste draaien

Lees meer