Syrische reddingswerkers en burgers evacueren mensen uit een gebouw waar een bomaanslag, vermoedelijk met een vatbom, plaatsvond. Vandaag, Aleppo.
AFP Syrische reddingswerkers en burgers evacueren mensen uit een gebouw waar een bomaanslag, vermoedelijk met een vatbom, plaatsvond. Vandaag, Aleppo.

"Meer dan 320.000 mensen gedood bij oorlog in Syrië"

In de burgeroorlog in Syrië zijn tot dusver waarschijnlijk meer dan 320.000 mensen gedood, zo heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten vandaag gezegd.

De niet-gouvernementele organisatie, die in Groot-Brittannië gebaseerd is, kon naar eigen zeggen de dood van 230.618 mensen documenteren, onder wie 69.494 burgers. Onder de burgers zijn meer dan 7.000 kinderen. De ngo schat dat nog eens 90.000 strijders sneuvelden, maar kon deze doden niet documenteren.

De crisis in Syrië begon in maart 2011 met vreedzame betogingen voor meer vrijheid, maar vergleed al snel in geweld na dodelijk optreden van veiligheidstroepen. Ze is ondertussen verworden tot een burgeroorlog tussen regeringstroepen die door pro-Iraanse milities gesteund worden, een schare aan meestal islamistische rebellengroepen, de oprukkende extremistische groep IS en Koerdische troepen.

Lees meer