Ridouan Taghi, met rechts een verouderingstekening van hoe hij er nu uit zou kunnen zien.
Politie Ridouan Taghi, met rechts een verouderingstekening van hoe hij er nu uit zou kunnen zien.

“Meest gezochte crimineel van Nederland zit in Dubai”

De meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan Taghi (41), houdt zich zo goed als zeker schuil in Dubai, dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Politie en justitie zijn er na een jacht van anderhalf jaar op de van meerdere liquidaties verdachte man van overtuigd dat het net zich rond hem sluit. Dat melden bronnen binnen het Openbaar Ministerie die rechtstreeks betrokken zijn bij het onderzoek Marengo naar Taghi en zijn organisatie. Die zitten volgens justitie achter zeker elf moorden en pogingen daartoe.

Vorige week lieten politie en justitie bij het programma Opsporing Verzocht verouderingstekeningen van Taghi en zijn eveneens voortvluchtige 'adjudant' Saïd Razzouki zien. De uitzending leverde volgens woordvoerder Wim de Bruin 29 tips op. "Twintig ervan waren echt bruikbaar", zegt De Bruin. Over Dubai wil hij niets zeggen. "We doen geen mededelingen over de zoektocht naar Taghi."

Vorig jaar maart maakte het OM bekend dat het beschikt over een kroongetuige die uitgebreid heeft verklaard over Taghi en zijn “geoliede moordmachine”, zoals justitie die omschrijft. Een week erna werd de broer van kroongetuige Nabil B. vermoord in Amsterdam.

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Paul Coudijzer

    Ook de belgische top dealer en crimineel zit in Dubai en is er eigenaar van verschillende villa's op het palmeiland. Het gerecht weet het maar ze kunnen niet doen hij is ginder als vennoot onschendbaar !!!!

  • leetje van gorcum

    @Francois deze gaat direct naar de EBI in Vught (zoek maar even op) een afdeling die bekend staat als een van de zwaarstse regimes van Europa. Hij gaat waarschijnlijk bij een veroordeling levenslang krijgen. En dat is ondanks eerdere kommentaren van de EU in Nederland ook echt levenslang

Lees meer