4 Politie en militairen doorzoeken de campus na de schietpartij
AP Politie en militairen doorzoeken de campus na de schietpartij

"Mensen moesten zeggen wat hun godsdienst was. Daarna begon hij te schieten"

De man die gisteren op een universiteit in de Amerikaanse staat Oregon negen mensen doodschoot, is de 26-jarige Chris Harper Mercer. Dat hebben autoriteiten afgelopen nacht bekendgemaakt.

Dat Mercer 26 jaar oud is, betekent dat hij oud genoeg is om legaal een wapen te kunnen hebben. De man had drie pistolen en één automatisch geweer bij zich. Volgens Amerikaanse media woonde Mercer in de buurt van het stadje Roseburg waar de universiteit ligt. Het is nog niet bekend wat zijn motief is.

Mercer schoot in de klaslokalen van Umpqua Community College negen mensen dood, en verwondde er zeven van wie er nu nog drie in levensgevaar verkeren. Een getuige, de 18-jarige Kortney Moore, vertelde tegen de lokale krant News-Review dat de mensen in het Umpqua Community College moesten zeggen wat hun godsdienst was. Daarna begon hij te schieten. De getuige zag hoe haar docent in het hoofd werd getroffen door een kogel die door het raam kwam. Toen de politie aankwam, beschoot hij de agenten, die hem vervolgens doodden.

De namen van de slachtoffers worden bij zulke massale schietpartijen pas na minstens 24 uur bekend gemaakt.

4
EPA
4
EPA
4 Sheriff in Roseburg, John Hanlin
REUTERS Sheriff in Roseburg, John Hanlin

Lees meer