2 De slogan van de ChristenUnie in Zwolle: 'Bedankt dat je naar me omcake'.
ChristenUnie Zwolle De slogan van de ChristenUnie in Zwolle: 'Bedankt dat je naar me omcake'.

'Minder belasting, meer bitterballen!' en 'Bedankt dat je naar me omcake': dit zijn de slechtste Nederlandse verkiezingsslogans

Lokale verkiezingen, ze staan elke keer weer garant voor een paar tenenkrullende slogans. Zo ook bij onze noorderburen, die woensdag naar de stembus trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen. De website slechtseslogans.nl organiseert nu een wedstrijd om de 'winnaar' te bepalen. En toegegeven, er zitten pareltjes bij.

Het is als lokale partij niet altijd even gemakkelijk om origineel uit de hoek te komen om de aandacht van de kiezer te trekken. De vraag is of een flauwe woordspeling dan wel de juiste manier is om de kiezer te verleiden. 

Want wat dacht je van de slogan 'Bedankt dat je naar me omcake' van de ChristenUnie in Zwolle, met op de achtergrond een toepasselijke foto van een chocoladecake. 

De liberale VVD probeert in Woerden dan weer zoveel mogelijk kiezers warm te maken door condooms uit te delen, met daarop de slogans 'Voel de liberaal in je' en 'Kom je ook op 21 maart?'. En in Delft focust de partij op het liberale speerpunt van lagere belastingen met de topper 'Minder belasting. Meer bitterballen!'. 

Ook rijmpjes doen het goed, zoals 'Relax, kies Toine en betaal minder Tax!' of 'Zo VRIJ! als een aardbei'.

Stemmen welke politicus of politieke partij de titel Slechtste Politieke Slogan van 2018 verdient, kan nog tot en met maandag, een dag later wordt de prijs uitgereikt aan de winnaar, nog net op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag.

In 2014 won overigens de christendemocraat Koen Hawinkels van CDA Maasgouw met de prachtvondst 'Koen moet je doen'. 

2 'Voel de liberaal in je', waarmee de VVD in Woerden naar de kiezer trekt.
VVD Woerden 'Voel de liberaal in je', waarmee de VVD in Woerden naar de kiezer trekt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer