Topsprinter Roelf Bouwmeester (21) kwam met het Nederlandse mannenteam in 2017 uit op het EK Landenteams op de 4x100 meter. Foto links: een deel van de op Sziget in beslag genomen drugs.
SCS/Erik van Leeuwen - Politie Hongarije Topsprinter Roelf Bouwmeester (21) kwam met het Nederlandse mannenteam in 2017 uit op het EK Landenteams op de 4x100 meter. Foto links: een deel van de op Sziget in beslag genomen drugs.

“Nederlandse atleet en vriend dealden vorig jaar ook al op Sziget”

De Nederlandse topsprinter Roelf Bouwmeester (21) en plaatsgenoot Gert-Jan N. (22), die in Hongarije op het Sziget-festival voor drugshandel werden opgepakt, zouden dit een jaar geleden ook al hebben gedaan. Dat beweert een jeugdvriend van de twee twintigers tegen De Telegraaf.

Volgens een jongeman, die met de twee opgepakte jongens opgroeide, vernam hij uit de vriendengroep van het tweetal dat B. en N. ook vorig jaar dealden op het Hongaarse festival. 

Met de opbrengst van vorig jaar zouden ze de verdovende middelen voor deze editie gefinancierd hebben. "Ze hebben wel een bijbaan enzovoorts, maar anders echt niet zoveel geld om zo'n grote drugspartij te kunnen opbouwen."

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anthony van der Borght

    Atleet of niet .. !!! Het is ieder gelijk voor de wet. En de straffen zullen het t'zelfde zijn zoals iederéén

  • Hans Van Tilburg

    In Nederland worden de initialen gebruikt, in Vlaanderen de hele naam. En dan heeft men hier de mond vol over deontologie.

Lees meer