Publiek tijdens Sziget in Boedapest.
EPA Publiek tijdens Sziget in Boedapest.

“Nederlandse topsprinter plande drugsverkoop op Sziget zeer zorgvuldig”

Roelf Bouwmeester, de 21-jarige Nederlandse topsprinter die op het Hongaarse Sziget-muziekfestival is gepakt met een grote hoeveelheid drugs, is allesbehalve amateuristisch te werk gegaan. Samen met zijn eveneens gearresteerde schoolvriend Gert-Jan N. (22) plande hij de handel in verdovende middelen vooraf tot in detail.

Dat melden diverse bronnen rond het Hongaarse onderzoek, zo schrijft De Telegraaf. Inmiddels zou zijn gebleken dat het duo niet voor de beroemde artiesten op het populaire muziekfestijn was afgekomen, maar louter om drugs te verkopen en zo snel geld te verdienen.

Die drugs brachten ze bovendien niet zelf mee naar Boedapest, maar hadden ze vooraf al naar het oosten van Europa “verscheept". De beide vrienden riskeren een jarenlange gevangenisstraf in Hongarije na hun arrestatie. Hongaarse Justitie rept zelfs van levenslang.

De politie sprak van “de grootste drugsvangst in de historie van het evenement” na de ontdekking van de grote hoeveelheden xtc, marihuana en flesjes vloeibare drugs. Familieleden van de beide twintigers uit het Groningse Stadskanaal willen weinig kwijt over de even opzienbarende als pijnlijke arrestatie. “Voor ons is het ook afwachten.”

Lees ook: Nederlandse topatleet (21) blijkt drugshandelaar: Roelf Bouwmeester gepakt met kilo xtc op Hongaars festival Sziget

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jurgen hens

    Hopelijk niet te zwaar voor deze jeugdzonde.het is niet netjes. Maar niet iedereen heeft het breed. En easy money maken is verleidelijk. En volledig normaal. Alleen mocht dit geen drugs zijn. Iemand andere ideeen die je wel legaal zou kunnen verkopen op een festival? Dat niet in handen is van de organisator? Zonder dat ge u blauw betaald om het to mogen verkopen?? Laat maar weten.

  • Willem Van Kalsteren

    Kijk eens naar de foto dat zijn kinderen. Het vergiftigen van kinderen door handelen in drugs. Deze jongens en meisjes moeten afstuderen, werk zoeken , een partner zoeken en genieten van het leven. Die chenmsche rotzooi hoort daar niet thuis.

Lees meer