epa

"Noord-Korea verhoogt nucleaire productie"

Amerikaanse inlichtingendiensten verdenken Noord-Korea ervan de productie van onder meer verrijkt uranium de laatste maanden te hebben opgevoerd. Dat gebeurde op verschillende geheime locaties terwijl het land probeerde tegemoetkomingen bij de Verenigde Staten af te dwingen.

De opvoering van de productie zou blijken uit een nieuw inlichtingenrapport, waarover NBC News bericht. De nieuwszender sprak met meerdere anonieme bronnen die bekend zijn met het rapport. Volgens hen probeert het regime in Pyongyang zo veel mogelijk concessies uit Washington te krijgen, terwijl het vasthoudt aan hun nucleaire wapens die als essentieel worden beschouwd om te overleven.

De inlichtingendiensten lijken daarmee een ander geluid te laten horen dan Donald Trump. De Amerikaanse president liet na zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un weten dat vanuit Noord-Korea geen nucleaire dreiging meer uitgaat.

20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lucien A.M. Borkes

    De VS heeft China verplicht andere handelsbalans te aanvaarden inbegrepen om N Korea aan tafel krijgen met VS. China wurgde Kim daarom. Nu verslapt Peking recent druk op Kim. Ook om geen invloed daar te verliezen. Zien hoe lang China dat volhoudt. In het andere geval moet Kim door de knieën.

  • Danny Govaerts

    Laten we maar hopen dat de geschiedenis zich niet herhaald. In 1938 was er ook het verdrag van Munch dat vrede in Europa moest garanderen. Ook een jaar met een 8 in ..we weten in tussen wat er gebeurde. Sommige verdragen zijn zo door zichtig maar enkel de bevolking heeft meestal onder de gevolgen te leiden.

Lees meer