Kim Jong Un in septemberij de voorstelling van een “supergrote raketlanceerder”.
AFP Kim Jong Un in septemberij de voorstelling van een “supergrote raketlanceerder”.

“Noord-Korea voert nieuwe rakettest uit”

Noord-Korea heeft donderdagnamiddag lokale tijd vermoedelijk een nieuwe rakettest uitgevoerd. Het Zuid-Koreaanse leger en de Japanse kustwacht melden dat twee niet-geïdentificeerde projectielen in zee zijn geschoten. Wat het regime in Pyongyang precies heeft afgevuurd, is niet bekend. 

De projectielen werden gelanceerd vanuit de westelijke Noord-Koreaanse provincie P’yongan-namdo, in de richting van de Japanse Zee, aldus de generale staf van Zuid-Korea. Het Zuid-Koreaanse leger houdt de situatie nauwlettend in de gaten en houdt zich klaar, laat het weten.

Het is voorlopig niet duidelijk of het om een rakettest gaat, die Noord-Korea volgens VN-resoluties niet mag uitvoeren. Het land heeft de laatste maanden verschillende raketten getest. Begin deze maand nog testte Noord-Korea een ballistische raket die vanaf een onderzeeër werd gelanceerd. Het ging om een nieuwe type raket, de Pukguksong-3. De test kwam een dag nadat bekend werd dat Amerikaanse en Noord-Koreaanse functionarissen weer met elkaar in gesprek gaan.

Voor de Amerikaanse president Donald Trump zijn de tests vooralsnog geen reden om de moeizame gesprekken met Noord-Korea over denuclearisatie te beëindigen.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Lepoudre

    Rocket-man doet eigenlijk hetzelfde als de Amerikanen alle dagen doen.

  • robrecht Peeters

    door China gesponsord, twijfelt iemand daaraan.....

Lees meer